In de Grebbelinie zijn diverse vrijwilligersgroepen actief. Deze website noemt de mogelijkheden en vacatures bij het Grebbelinie Bezoekerscentrum en de Stichting Grebbelinie. Deze stichtingen werken samen omdat de doelen in elkaars verlengde liggen en elkaar soms zelfs overlappen. Het bezoekerscentrum wordt door beide stichtingen gebruikt: voor de Stichting Grebbelinie is het een vergaderplek (circa 4x per jaar) en uitvalsbasis bij activiteiten. Voor de Stichting Grebbelinie Bezoekerscentrum is het -samen met het omliggende Fort aan de Buursteeg) de vaste werkplek.

De Stichting Grebbelinie Bezoekerscentrum houdt zich vanaf 2017 bezig met het verwelkomen van bezoekers, het beheren van de museumwinkel, het bestuderen van de voorwerpen in de vitrines, het onderhoud aan het Fort aan de Buursteeg en het geven van rondleidingen in het Fort aan de Buursteeg. Er zijn (begin 2024) circa 35 actieve vrijwilligers. Om zowel het centrum als de vrijwilligers optimaal te laten functioneren wordt een maximum van 40 vrijwilligers aangehouden.

Vacatures (5): Balie/winkel: 1-2 plaatsen over voor vrijwilligers voor de vrijdag, zaterdag óf zondag  van 12.30-16.00 uur. De vrijwiliger kan zelf voorkeuren uitspreken over de regelmaat (van wekelijks tot maandelijks of als oproepkracht) en in overleg ruilen met collega-vrijwilligers. Expositie: 1 plaats voor een vrijwilliger op zaterdag of zondag als gastheer/gastvrouw wil fungeren. Fortbeheer: 1-2 plaatsen voor het onderhouden van het Fort aan de Buursteeg op zelf gekozen dagen. Meer informatie of een kennismakingsgesprek kan worden aangevraagd via het contactformulier van de website www.grebbeliniebezoekerscentrum.nl

De Stichting Grebbelinie is sinds 2001 actief in de gehele linie. Er zijn tussen de 10 en 15 vrijwilligers actief, waarvan 5 een bestuursfunctie hebben. Beschermen, bestuderen en zichtbaar maken/houden van de linie zijn de belangrijkste doelstellingen van deze vrijwilligersorganisatie, die de opgedane kennis wil delen, zodat de geschiedenis wordt bewaard en doorgegeven.

Vacatures (8): Bestuur: de Stichting Grebbelinie zoekt nog een actief algemeen bestuurslid, die wil helpen organiseren van activiteiten. PR/marketing: een vrijwilliger PR/marketing zou zeer welkom zijn, die activiteiten van de stichting bekend wil maken door korte stukjes te schrijven voor kranten of social media. Redactie: er wordt nog een vrijwilliger gezocht met taalgevoel die het leuk vindt om redactielid van het blad Grebbelinie in Beeld te fungeren. De redactie bestaat op dit moment uit twee personen. Liniebeheer: Tenslotte zoekt de stichting nog naar vrijwilligers die een object in de Grebbelinie in hun eigen woonplaats/omgeving willen onderhouden (zichtbaar houden), zoals tankversperringen of kazematten. We zoeken hierbij met name naar vrijwilligers in de plaatsen waar nog geen aparte liniestichting actief is, zoals Bunschoten-Spakenburg, Hoogland, Amersfoort en Leusden. Meer info of belangstelling kenbaar maken? Mail naar info@grebbelinie.nl

Genoemde vacatures: Deze pagina is bijgewerkt op 4 januari 2024