Volgende Platformbijeenkomst Grebbelinie: Renswoude

Plaats: Educatief Centrum Grebbelinie en Hoeve de Beek, Brinkkanterweg 23 (A) in Woudenberg.
Datum: vrijdag 29 november 2019
Tijd: 1400-17.00 uur

Voor het eerst is het Educatief Centrum Grebbelinie het toneel van het Grebbelinie Platform. De middag start in het sfeervolle ‘Hoeve de Beek’, vlak naast het Educatief centrum waar de Stichting Grebbelinie in het vizier actief is. Vrijwilligers, bestuurders, beheerders, ondernemers en andere belangstellenden zijn van harte welkom op deze bijeenkomst die sinds 2013 één of twee maal per jaar wordt gehouden. Aan de vooravond van het herdenkingsjaar 2020 zal de Bevrijding een belangrijk thema zijn tijdens dit platform.

Sprekers worden uitgenodigd om plaats te nemen op de ‘munitiekist’ om een belangrijk thema’s, initiatieven en plannen onder de aandacht te brengen. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan het Educatief Centrum niet en de tradionele buitenactiviteit is slechts enkele tientallen meters verwijderd van het centrum: de Grebbelinie met loopgraaf en kazematten bevinden zich op steenworpafstand. Voor alle bezoekers ligt de tweede druk van een liniebrochure klaar, die gemaakt is in samenwerking met het RBT, het Grebbelinie bezoekerscentrum en de ondernemers langs de linie. Wilt u actieve mensen uit de linie ontmoeten, op de hoogte blijven van initiatieven, meepraten of wilt u zelf ideeën melden? Zet dan deze datum in uw agenda.

U kunt zich aanmelden via deze pagina: www.o-gen.nl/platformbijeenkomst-grebbelinie-29-november-2019/

Programma

Het programma bestaat ook dit platform uit drie delen: het eerste uur is informatief, met o.a. sprekers op de ‘munitiekist’, het tweede deel is actief met een bezoek aan het Educatief Centrum en de liniedijk met loopgraaf en de bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel in de Grebbelounge. Deelname is gratis.

14.00 uur – inloop met koffie en thee

14.20 uur – Welkom door voorzitter Melis van de Groep

14.30 uur – Thema ‘ Bevrijding’ en pitches munitiekist.

15.30 uur – Bezoek Educatief Centrum en liniedijk

16.30 uur – Borrel

17.00 uur – Einde programma

Platform Grebbelinie: hoe, wat en waarom.

Platformbijeenkomsten worden georganiseerd door de Gebiedscoöperatie O-gen in samenwerking met een gemeente, ondernemer of beheerder. Wanneer het kan wordt bij voorkeur steeds een andere locatie gekozen, zodat de diverse deelgebieden aan bod komen en er van elkaar wordt geleerd. Voorzitter is al vanaf het eerste platform de heer Van de Groep, burgemeester van Bunschoten-Spakenburg.

Sprekers rond een thema, korte uitwisselingen van informatie op de munitiekist, een buitenactiviteit en een borrel vormen de rode draad in de bijeenkomsten, waarin ondernemers, bestuurders, vrijwilligers en beheerders samen optrekken in de Grebbelinie. Partijen die actief zijn in de linie mogen deze middagen per jaar eigenlijk niet missen. De Grebbelinie vormt met al haar vertakkingen een historische en natuurlijke structuur die sterk is geworteld in de Gelderse Vallei. U bent welkom!

Bent u actief in de linie en ontvangt u nog geen uitnodiging? Stuur een mailtje naar secretariaat@o-gen.nl U ontvangt dan ruim op tijd een uitnodiging.

Platformbijeenkomsten 2013-2018

Voor een beeld van de platformbijeenkomsten bieden we hier een kort overzicht van 2013 tot en met 2016:

De bijeenkomsten kennen een buitenactiviteit (fietstocht, rondwandeling, vaartocht), er worden resultaten gevierd (van ondernemers, bestuurders of vrijwilligers), wensen geuit, kennis gedeeld, er zijn presentaties en er is veel gelegenheid om elkaar te vinden en te spreken, waardoor nieuwe verbindingen ontstaan en producten en/of initiatieven (apps, arrangementen, menu’s, film, boeken, fotografie, …) worden ontwikkeld.

November 2019. Woudenberg. Liniedijk Woudenberg. Hoeve de Beek.
Oktober 2018. Veenendaal. Batterij aan de Schalmdijk. Van Ginkelgroep. Artikel.
Maart 2018. Renswoude. Fort aan de Buursteeg. Grebbelounge. Artikel
Maart 2017. Leusden. Liniedijk Leusden-Noord. Gemeentehuis Leusden. Artikel
Maart 2016. Woudenberg. Roffelaarskade, Bij Aaltje aan de Linie. Artikel
Oktober 2015. Amersfoort. Werk a.d. Glashut. Meander Medisch Centrum. Artikel
Juli 2015. Leusden. De Schammer, Landwinkel de Kopermolen. Artikel
Oktober 2014. Rhenen. Grebbeberg, Grebbesluis, Hotel ’t Paviljoen. Artikel
Juni 2014. Bunschoten-Spakenburg. Visafslag, Museum Spakenburg. Artikel
Maart 2014. Renswoude. Fort aan de Buursteeg, Huize Scherpenzeel. Artikel
Oktober 2013. Neder-Betuwe. Hoornwerk aan de Spees, Camping de Linie. Artikel
April 2013. Amersfoort. Zandfoort aan de Eem, Fietsboot Eemlijn. Artikel
Januari 2013. Renswoude. Werk a.d. Daatselaar, Restaurant De Dennen. Artikel

Fotoalbum