Op de kaart is de uitgangspositie zichtbaar van het 4e Regiment Huzaren uit Ede. Drie van de zes eskadrons zijn afgebeeld; het 2e (2-4) op de Edese Heide, het 1e eskadron langs de bosrand van de De Sijsselt en het 3e ten oosten van Renkum. Dit eskadron trok zich pas terug toen de Wageningse bevolking was geëvacueerd.

Pantserwagen M38Twee pelotons pantserwagens zijn ingetekend: bij de Driesprong richting Apeldoorn en bij de Ginkelse Heide. Dit laatste peloton miste het bevel om zich terug te trekken omdat de ordonnans gevangen werd genomen voor hij het bericht kon doorgeven. De pantserwagens kwamen onder vuur uit de Grebbelinie te liggen en twee ervan besloten terug te rijden richting De Klomp. De derde pantserwagen reed pas de volgende morgen naar de Grebbelinie. Bij deze terugtocht ging een pantserwagen verloren omdat deze in een gat reed en niet meer in beweging was te krijgen.

Bij de grote ‘4’ zijn de voorposten te zien in Ederveen en meer naar het westen de frontlijn, bij het Fort aan de Buursteeg. Die voorposten waren mede noodzakelijk vanwege de beperkte inundaties ter plaatse.