De Grebbelinie is een heel geschikte omgeving voor groepsactiviteiten. De groene ruimte omgeven door water en de militaire geschiedenis nodigen uit om deze omgeving op een leerzame of spannende manier te ontdekken. Het aanbod is bijzonder breed: van inhoudelijke rondleidingen die het verhaal van vrede en vrijheid vertellen tot geo-caching, Escaperoom, GPS-tochten en exclusieve arrangementen met speuropdrachten in militaire vrachtwagens. De Stichting Grebbelinie en het Grebbelinie Bezoekerscentrum werken met deze partijen samen omdat er op een respectvolle manier met het rijksmonument en haar geschiedenis wordt omgegaan.

ABC Events: Jans’ Verkenningsmissie (Dropzone) en Toms’Story (Rally)
In de Grebbelinie wordt deze activiteiten aangeboden in het Fort aan de Buursteeg, Buursteeg 2 te Renswoude. De organisatie en de uitvoering worden verzorgd door ABC-Events, die de groep met imposante legertrucs dropt aan de rand van het vijandelijke gebied om vervolgens te voet verder te gaan. De teams blijven in contact met het hoofdkwartier door met een legerzender te communiceren. De weg vinden zij met een gps waarbij ze het vijandelijke gebied  in kaart moeten brengen, terwijl ze ook uit handen moeten blijven van de vijand. Meer informatie over Jans’ Verkenningsmissie. Bij Toms’ Story mogen de deelnemers zelfs beurtelings plaats nemen achter het stuur van legervoertuigen en gaan de teams opdrachten uitvoeren in het Grebbelinie-gebied. Meer informatie over Toms’ Story. Te combineren met een rondleiding over het fort, of een drankje/diner bij de Grebbelounge.

Adres: Buursteeg 2, 3927 EJ Renswoude. Website Grebbelinie Bezoekerscentrum

Grebbelinie Bezoekerscentrum: Rondleidingen, speuren en schilderen in het Fort aan de Buursteeg
Voor scholen, families en bedrijven worden rondleidingen georganiseerd op aanvraag. In 45 of 60 minuten neemt een gids de groep mee over het aarden fort en het verhaal van het Rijksmonument. Bij grote gezelschappen worden meerdere gidsen ingeschakeld. Uiteraard kan de rondleiding worden gecombineerd met een bezoek aan de expositie in het bezoekerscentrum, een drankje op het terras, of een lunch/diner/BBQ bij de Grebbelounge. De rondleidingen starten doorgaans bij de balie van het Grebbelinie bezoekerscentrum en zijn dus goed te combineren met een bezoek aan de expositie en de museumwinkel.  Meer informatie over rondleidingen. Voor kinderen zijn er twee speurroutes en een Soldatenpad. Ook kan er geschilderd worden in en om het bezoekerscentrum.

Adres: Buursteeg 2, 3927 EJ Renswoude. Website Grebbelinie Bezoekerscentrum

Bij Aaltje aan de Linie: Escaperoom ‘Opstand aan de Linie’
De escaperoom bevindt zich in Woudenberg, pal aan de Grebbelinie. Sabotage en spionage spelen een belangrijke rol in deze ontsnappingspuzzel, volledig in het thema dat zich afspeelt aan het einde van de 18e eeuw. Naast het historische verhaal en de unieke locatie heeft ‘Bij Aaltje’ twee rooms (de Boerenmeidkamer en de Officierstent), waardoor twee groepen tegen elkaar kunnen spelen. De inrichting van beide rooms is geheel verschillend, maar de opdrachten zijn hetzelfde. Naast deze spannende activiteit biedt Aaltje aan de Linie vele mogelijkheden voor zakelijke groepen. Zowel vergaderen als team-building of een bedrijfsuitje is net even anders met uitzicht op de koeien, de weilanden en de historische Grebbelinie. In de lunchpauze kan de mooie omgeving worden verkend of een potje jeu-de-boules worden gespeeld met collega’s!

Adres: Zegheweg 49, 3931 MR Woudenberg. Website Bij Aaltje aan de Linie

Noot van de redactie:

Deze website wordt in december 2023 opnieuw gevuld met content. Organisaties die de (Stichting) Grebbelinie steunen en hun activiteiten aanbieden langs de linie komen in aanmerking voor plaatsing op deze website. Met deze steun draagt de organisatie direct bij aan het beheer van de Grebbelinie door 50 vrijwilligers. Meer informatie of overweegt u om de Grebbelinie ook te ondersteunen? Neem contact op met de Stichting Grebbelinie via info@grebbelinie.nl