Langs de Grebbelinie kan op veel manieren de nacht worden doorgebracht. Sfeervolle hotels, boerderijen met Bed & Breakfast en gezellige campings maken meerdaagse tochten door de linie mogelijk. Hieronder vermelden we de gelegenheden op korte afstand van de linie. Als u meer informatie wilt over prijzen, openingstijden of reserveringen verwijzen we u graag naar onderstaande telefoonnummers en websites.

Campingpark de Linie ligt tussen Kesteren en Opheusden in het verlengde van de Grebbelinie, bij Hoornwerk aan de Spees in de Betuwestelling. Het campingpark heeft naast vaste plaatsen volop mogelijkheden voor kort verblijf: kamperen, vakantiehuizen, B&B en trekkershutten. De familie Brienissen runt al 26 jaar samen het campingpark en heeft deze plek opgebouwd tot een karaktervol en geschiedenisrijk park. De omgeving trekt volop wandelaars en fietsers, de tientallen boomgaarden en natuur zorgt voor een ontspannen beleving. Op het park is een kantine, gelegenheid tot sporten, sanitaire faciliteiten, privé zwem- en visgelegenheid en twee speeltuinen.

Markstraat 3a,  4043 JX Opheusden, 0488-481214 Website: campingdelinie.nl

Camping De Grebbelinie ligt pal langs de Groeperkade en Slaperdijk, midden in de Grebbelinie. Een sfeervolle en historische plek naast Fort Daatselaar, tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe in! De camping biedt mogelijkheden voor een mooie vakantie midden in de natuur in eigen tent of in een van de sfeervolle accommodaties: luxe vakantievilla’s, een Pipo-wagen, Safari-lodges, trekkershutten en vakantiehuisjes. Deze familiecamping is een perfecte combinatie van luxe en het campinggevoel. Aanwezig zijn tevens een kinderboerderij, speeltuin, theeschenkerij, fietsverhuur, wifi en een zwemvijver.

Ubbeschoterweg 12, 3927 CJ Renswoude, 0318-591073 Website: campingdegrebbelinie.nl

Mini-Camping de Kleine Weide ligt langs de Groeperkade in de Grebbelinie ten zuiden van het kasteeldorp Renswoude. Rondom de camping zijn er diverse fiets- en wandelroutes voor een mooie tocht door de omgeving. De minicamping is een ruim, overzichtelijk kampeerterrein. Omzoomd met heggen en ingericht met 25 plaatsen voorzien van electriciteit (6 Amp.) Elke plek is voorzien van water, een stenen terras en afvoer. Achter de minicamping is 1,5 ha. ‘Nieuwe Natuur’ aangelegd met wandelroute. De camping is voorzien van wifi en heeft een boerderij-winkel, speelweide, recreatieruimte, receptie en sanitaire ruimte.

Biesbosserweg 19, 3927 CV Renswoude, 033-2771400 Website: dekleineweide.com

Recreatiepark De Lucht is gelegen tussen Nationaal park Utrechtse Heuvelrug en Nationaal Park de Hoge Veluwe en aan de Grebbelinie. Op het park kan gekampeerd worden in eigen stacaravan, maar er zijn tevens chalets, stacaravans en safaritenten te huur. Op het park bevindt zich een buitenzwembad, een cafetaria, een visvijver en diverse faciliteiten voor kinderen. Het park leent zich uitstekend voor sportieve activiteiten en uitstapjes in de omgeving, zoals het Nationaal Militair Museum, het Grebbelinie Bezoekerscentrum, het Educatief Centrum Grebbelinie en het Pluimveemuseum.

Barneveldsestraat 49, 3927 CB Renswoude, 0342-412877 Website: delucht.com

Noot van de redactie:

Deze website wordt in november-december 2023 opnieuw gevuld met content. Hotels, B&B’s, campings en vakantieparken die de (Stichting) Grebbelinie steunen en langs de linie liggen komen in aanmerking voor plaatsing op deze website. Met deze steun draagt de gelegenheid direct bij aan het beheer van de Grebbelinie door 50 vrijwilligers. Meer informatie of overweegt u de Grebbelinie ook te steunen? Neem contact op met de Stichting Grebbelinie via info@grebbelinie.nl