Op deze pagina vindt u adressen en telefoonnummers van restaurants, café’s, eethuizen op relatief korte afstand van de Grebbelinie. Langs de diverse wandel- en fietsroutes liggen prachtige eetgelegenheden met mooie terrassen. In sommige gevallen is er zelfs een directe link tussen het restaurant en de Grebbelinie! Hier kan u uitrusten en napraten over uw tocht, of de eetgelegenheid na een smakelijk drankje of lunch als startpunt gebruiken. Als u meer informatie wilt over prijzen, menu’s of openingstijden verwijzen we u graag naar de websites van de bedrijven.

Restaurant Grebbelounge is gelegen in het Fort aan de Buursteeg tussen Renswoude, Veenendaal en Ederveen. Het vormt een prachtige locatie voor lunch, diner of een drankje op het terras. De ligging in het fort maakt het mede vanwege de centrale ligging in het midden van Nederland tot een uitgelezen plek voor vergaderingen. De Grebbelounge is tevens een officiele trouwlocatie. Naast een à la carte restaurant zijn er dan ook verschillende fraai ingerichte vergaderruimtes en een feestzaal. Onder het zelfde dak bevindt zich het Grebbelinie Bezoekerscentrum en is een bezoek aan de Grebbelounge ideaal te combinineren met de museumwinkel, rondleidingen en historische exposities over de Grebbelinie.

Adres: Buursteeg 2, 3927 EJ Renswoude. Website Grebbelounge

Restaurant De Dennen is een historische locatie langs de Groeperkade, één van de dijkjes van de Grebbelinie. In 1940 bivakkeerden er Nederlandse militairen, nu is het een mooie plek voor lunchen, dineren en een ideale start of afsluiter van een dagje uit. De Dennen is dan ook een geliefde plek voor wandelaars en fietsers vanwege de ligging aan knooppunten en prachtige wandelpaden over de Grebbelinie. In De Dennen kan à la carte worden gegeten, of worden genoten van buffetten, High Tea, of een borrel. Voor vergaderingen en feesten zijn zalen beschikbaar en De Dennen is een officiele trouwlocatie!

Adres: Utrechtseweg 34, 3927 AW Renswoude Website De Dennen

Noot van de redactie:

Deze website wordt in december 2023 opnieuw gevuld met content. Organisaties die de (Stichting) Grebbelinie steunen en hun activiteiten aanbieden langs de linie komen in aanmerking voor plaatsing op deze website. Met deze steun draagt de organisatie direct bij aan het beheer van de Grebbelinie door 50 vrijwilligers. Meer informatie of overweegt u om de Grebbelinie ook te ondersteunen? Neem contact op met de Stichting Grebbelinie via info@grebbelinie.nl