De beste manier om de Grebbelinie te beleven is natuurlijk een tocht over de dijk, maar het is ook mogelijk om delen van de linie te verkennen met de fiets, de (stille) scooter of de kano. Op deze pagina vindt u daarom verwijzingen naar botenverhuur, rondvaarten, enz. Ter voorbereiding van een tocht zijn vindt u in de webshop drie gidsen: een fietsgids, een wandelgids en een struingids.

Als u meer suggesties heeft voor deze pagina zijn die welkom op info@grebbelinie.nl. Voor actuele informatie kunt u het beste informeren bij de bedrijven zelf.

Themapad Grebbelinie 

Spakenburg is het start- en eindpunt van het themapad Grebbelinie. Meer informatie…

Wandelroute Grebbelinie in Spakenburg

Korte route langs de verschillende locaties van deGrebbelinie in Spakenburg.

Verkrijgbaar bij Museum Spakenburg

Omgeving Amersfoort

Amersfoort vanaf de waterlijn

Rondvaart langs het park Randenbroek naar kinderboerderij: zie www.amersfoort-rondvaarten.nl , brochure op te vragen via www.wve.nl Informatie: Waterlijn, Krommestraat 5. tel.033-4654636

Gildewandeling Eemhaven en Grebbelinie

Startpunt: Volmolen Amersfoort (rechts van de ‘binnenzijde’ Koppelpoort, vanaf Grote Spui) Deze wandeling wordt gekenmerkt door diversiteit: Koppelpoort en Grote Spui, geschiedenis van de bedrijvigheid rond de Eem, woningbouw na WO II en eind 20e en begin 21e eeuw op de plaats van de COVA, waterlopen van Amersfoort, de Grebbelinie, (Hooglandse dijk met voetpad en vlonderpad door een moerasgebied) en het nieuwe Eemplein.

Groepen kunnen ‘boeken’ bij Gilde Amersfoort, tel. 033 4722236, Groenmarkt 19, 3817 CP Amersfoort; www.gildeamersfoort.nl/

Hengelsport

Naast een landelijke sportvisakte, (zie www.sportvisakte.nl), moet u voor het Valleikanaal in het bezit zijn van een vergunning. U kunt deze krijgen bij een aantal plaatselijke visverenigingen: voor dit gedeelte: H.S.V.Amersfoort

Omgeving Leusden

Ligfietsenverhuurbedrijf Treeker Treks

Natuurlijk actief! Voor de leukste bedrijfsuitjes of individuele tochten! Stallingsplaats in bosgebied Den Treek, terrein Landgoedhotel ISVW, Dodeweg 8, 3832 RD te Leusden.

Meer info: www.treekertreks.nl Contact: info@treekertreks.nl, mobiel: 06-38939345

Kanoroute rond Leusden

Kanoverhuur; Kanocentrum “Boerderij Berg”.

Wandelroute QR route liniedijk

De dijk van de Grebbelinie vormt tijdens deze route een verhoogde wandelboulevard waar veel natuur en cultuurhistorie te zien is. Met de Smartphone in de hand kan je nu informatie vinden bij 45 QR-punten. De totale route is 10 kilometer lang. Wandelaars hebben een Smartphone of tablet nodig om de QR-codes te kunnen lezen. Een Quick Scan of QR-code reader kan worden gedownload uit de app-store. Zie ook historieleusden.nl

Omgeving Woudenberg-Scherpenzeel

Madventure

GPS tochten; huur en verzorgen, tevens ATB en Kano trips, vlot bouwen en varen, boogschieten en teamopdrachten.

Adres: Madventure, Landaasweg 3, 3931 GA Woudenberg, Tel. 033-2867703, www.mad-venture.com E-mail: info@mad-venture.com

Bij Aaltje aan de Linie

Vergaderlocatie, teambuilding en activiteiten voor groepen. Tevens een escaperoom, spannende games en Boerensport in de wei.

Adres: Zegheweg 49, 3931 MR Woudenberg, Tel. 033-2861801, www.bijaaltje.nl

E-mail: info@bijaaltje.nl

Hengelsport

Naast een landelijke sportvisakte (zie: www.sportvisakte.nl ), moet u voor hetValleikanaal in het bezit zijn van een vergunning.

U kunt deze krijgen bij een aantal plaatselijke visverenigingen: voor dit gedeelte: www.hsvwoudenberg.nl 

Omgeving Renswoude

Grebbelinie Bezoekerscentrum

Hét startpunt voor wandel- en fietstochten en tal van activiteiten die gebaseerd zijn op de acht houten soldaten in de Grebbelinie. Buursteeg 2, Renswoude (Voor navigatiesystemen werkt soms beter ‘Nieuweweg-Noord, Veenendaal’ of ‘Klompersteeg, Ede) Zie website Grebbeliniebezoekerscentrum

Natuurpad ‘Kasteelpark Renswoude” (60 minuten)

Een uur heerlijk wandelen door het kasteelpark van Renswoude met routeinformatie van de historische vereniging en het IVN. Parkeergelegenheid is te vinden bij ‘Routepunt Grebbelinie’.

Zie website Utrechts Landschap

Geocaching in de Grebbelinie (10 km)

Door waypoints te volgen langs de Grebbelinie worden diverse fortificaties bezocht. Na tien wandel- of fietskilometers en het oplossen van een puzzel kan de verborgen cache worden gevonden! Op de website geocaching.com wordt dit schatzoekspel van tekst en uitleg voorzien.

Omgeving Veenendaal-Overberg

Organisatiebureau Sport Totaal

Wij kunnen op diverse locaties onze programma’s aanbieden, eventueel zelfs met catering. Neem contact met ons op via 0318 – 510617 of info@sporttotaal.nl en vraag naar de mogelijkheden!

Bezoek- en afhaaladres: De Schutterij 17, 3905 PJ Veenendaal. Website: www.sporttotaal.nl

Outline Travel is outdoor-specialist in Veenendaal met diverse sportieve activiteiten voor je schooluitje, bedrijfsuitje, familiedag of vrijgezellenfeest. Met meer dan 20 jaar ervaring helpen wij je om er een onvergetelijke dag van te maken.

Bezoek- en afhaaladres: Buurtlaan West 5, 3905 JL Veenendaal. Tel: 0318-521878 Website: www.outlinetravel.com

Omgeving Rhenen

Historische Grebbewandeling over het voormalige slagveld

Met een deskundige gids van de Stichting De Greb: www.grebbeberg.nl

Aanmelden via het VVV te Rhenen. Zowel vaste data als groepsrondleidingen op verzoek zijn mogelijk.