Project Bezoekerscentrum

Beeld van het bezoekerscentrum op het Fort aan de Buursteeg, juli 2017.

In 2016 is de bouw gestart van het bezoekerscentrum Grebbelinie op het Fort aan de Buursteeg. In juli 2017 werd het feestelijk geopend. Het centrum bestaat uit een expositie over de Grebbelinie met een horecaruimte en het kantoor van de gebiedscoöperatie O-gen. Staatsbosbeheer mag zich eigenaar noemen van het gebouw.

Het Grebbelinie bezoekerscentrum gaat open op zaterdag 5 juni 2021. Voor informatie over het restaurant verwijzen we u graag naar www.grebbelounge.nl 

De openingstijden van winkel en expositie zijn: maandag gesloten, dinsdag, donderdag en vrijdag: 10.00-17.00 uur, woensdag: 13.30-17.00 uur en zaterdag/zondag: 12.30-16.00 uur. 

Reserveren

U kunt kaarten reserveren door het contactformulier in te vullen, een mailtje te sturen naar info@grebbeliniebezoekerscentrum.nl  of tijdens openingstijden te bellen met het centrum: 085 041 0110 Bij uw reservering geeft u het aantal personen aan van uw gezelschap (partner, gezin, huisgenoten) en de tijd dat u wil komen.

Mocht u zonder reservering komen bent u van harte welkom. Het kan zijn dat u even moet wachten op een gezelschap dat wel gereserveerd heeft, omdat het centrum zich nog wel aan andere voorschriften moet houden.

Entree: € 5,- voor volwassenen, € 4,- voor studenten met een studentenkaart, € 2,50 voor kinderen 6 t/m 12, kinderen 0-5 gratis, veteranen met veteranenpas gratis. U kunt gratis parkeren op het parkeerterrein op langs de Klompersteeg. Voor € 0,95 krijgt  waarmee u het oude aarden fort uit 1786 kunt bezoeken. Begeleid door het geluid van kikkers, wandelt u over de oude wallen langs restanten van bunkers, betonnen onderkomens en kazematten uit de Tweede Wereldoorlog. 

Bouw bezoekerscentrum

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 29 december 2020 10:24

Het Fort aan de Buursteeg staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk. Op 8 juli 2017 was de publieksopening van het Grebbelinie Bezoekerscentrum, dat de weg wijst naar de fortificaties in de linie en alle verhalen die daaraan verbonden zijn.

Wat is er gebeurd