Kanoroute langs de Grebbelinie geopend

Door Bert Rietberg, vrijdag 23 april 2010 20:01
Categorie: Recreatie

Op vrijdag 23 april werd de kanoroute over het Valleikanaal op feestelijke wijze geopend. In de stralende zon genoot het publiek van de demonstraties, de omgeving én het feit dat de Grebbelinie weer een stijlvolle en sportieve attraktie rijker is.

Kanoroute geopend

Kanovereniging De Bovenste Polder legt aan bij één van de twaalf nieuwe kanosteigers. (Foto Bert Rietberg)

De opening geschiedde op het terrein van zorgcentrum Zideris (voorheen Heimerstein) te Rhenen. Het zorgcentrum ziet in de kanovoorziening kansen om de bewoners te betrekken in de bedrijvigheid op en om het terrein. Voor fietsers en watersporters kan de fraaie locatie een welkome gelegenheid zijn om even bij te komen van de tocht, of eerst een kopje koffie te drinken voor men de kano bij de steiger in het water laat glijden.

KanoboekjeDe openingshandeling werd verricht door dijkgraaf J.M.P. Moens van het Waterschap Vallei & Eem, de burgemeester van Rhenen en de heer Van Oostrum van het Recreatieschap Utrechtse Heuvelrug, Vallei- en Kromme Rijngebied. Na de toespraken besloten de bestuurders droge voeten te houden, hetgeen men vooral van de dijkgraaf kon verwachten. Het publiek waagde zich echter graag in de rode kano's van Sport Totaal, die tot het einde van de manifestatie publiek bleven trekken.

De kanoroute is het resultaat van intensieve samenwerking van vele organisaties en gemeenten, die allen trots waren op het resultaat, zoals de heer Floor van de SVGV verwoordde. Ook het Waterschap Vallei & Eem had alle reden om het glas te heffen; liefst twaalf steigers werden toegevoegd aan de negen die al in 2007 werden aangelegd. Er werd tevens een waterbestendig en scheurvrij boekje gepresenteerd: Met de kano langs de Grebbelinie.  Het kleurrijke boekje biedt informatie over kanoverhuur, routes en deelkaartjes waar achtergrondinformatie over het gebied aan gekoppeld is. De uitgave werd geschreven door Ted de Nijs en Jorieke Klein Leetink van het Waterschap Vallei & Eem.

 


Terug naar het nieuwsoverzicht