Winter in de Grebbelinie

Door Bert Rietberg, zaterdag 30 januari 2010 20:12
Categorie: Natuurlijk

Het levert jaarlijks schilderachtige plaatjes op, wanneer de liniedijk wordt bedekt met een laagje sneeuw. Chris Sangers van de Stichting Grebbelinie in het Vizier trok er met een fototoestel opuit, om de omgeving van Hoeve de Beek vast te leggen, omdat het morgen al weer anders kan zijn.

Watertoren bij Woudenberg

De watertoren bij Woudenberg, de Grebbelinie en het Valleikanaal. Foto: Chris Sangers/Stichting Grebbelinie in het Vizier

Fotografen kunnen hun hart ophalen op de liniedijk. Mensen die het gebied kennen weten dat de linie vier seizoenen mooi is, maar met een zonnetje en een laag sneeuw wordt het tijd om de camera en de wandelschoenen te pakken, want dergelijke plaatjes maak je maar één keer per jaar. Het Valleikanaal blijft doorgaans ijsvrij. Dat is jammer voor de schaatsers, maar goed voor de waterafvoer die in de winter meer dan nodig is om droge voeten te houden in de Gelderse Vallei. Bovendien kunnen veel vogels hier hun voedsel vinden, waar dit op andere plaatsen niet meer mogelijk is.

Wie meer foto's wil zien kan genieten van prachtige winterplaatjes in het fotoalbum van Geo van Geffen.

Geo van Geffen is bijzonder medewerker van de Stichting Grebbelinie en tevens correspondent Grebbelinie van de Stichting Menno van Coehoorn.


Terug naar het nieuwsoverzicht