Ted Smeding maakt eerste Grebbeliniekalender

Door Bert Rietberg, woensdag 23 december 2009 18:46
Categorie: Stichting Grebbelinie

De eerste Grebbeliniekalender is uit! Initiatiefnemer en fotograaf is Ted Smeding, bestuurslid van de Stichting Grebbelinie. Ted Smeding is al jaren actief in het gebied en maakte talloze foto's voor hij aan de realisatie van de kalender begon. In 2008 won hij diverse prijzen in de fotowedstrijd Grebbelinie in de categorieën 'Landschap' en 'Water'.

Kalender Grebbelinie

Eén van zijn winnende foto's betrof de fietsbrug die toen net gerealiseerd was. Nu siert deze foto de maand Augustus. Ted Smeding maakte een kalender zonder aan data gekoppelde dagen, een verjaardagsuitgave dus. Mede daarom is er gekozen voor een handzaam formaat. De keuze voor een verjaardagskalender zorgt er tevens voor dat zijn werk enige 'eeuwigheidswaarde' heeft en niet na een jaar in het archief hoeft te verdwijnen. Voor de Stichting Grebbelinie is het leuk en belangrijk dat een dergelijke kalander het hele jaar door verkocht kan worden.

In de variatie van onderwerpen toont de Ted Smeding zijn veelzijdigheid. Een goede fotograaf heeft naast de nodige technische kennis ook oog nodig voor het moment, gevoel voor het maken van een interessante compositie, geduld en en een brede interesse om de aandacht van de kijker vast te houden. Ted kent het gebied op zijn duimpje en heeft jaren fotoervaring. Dit alles heeft geleid tot de fraaie kalender die u alleen hier kan bestellen


Terug naar het nieuwsoverzicht