Grebbeliniedag 2009: een plaatje!

Door Bert Rietberg, zaterdag 16 mei 2009 22:00
Categorie: Recreatie

Tientallen fotografen beleefden met hun talloze medebezoekers een topdag op de Grebbeliniedag. Prachtige taferelen speelden zich af in het groenblauwe decor van de Grebbelinie. Een evenement om nog maanden van na te genieten. Met of zonder foto's.

Grebbeliniedag2009

De Grebbeliniedag blijkt een belangrijk podium voor initiatiefnemers met gevoel voor landschap en cultuurhistorie. Steeds veelkleuriger presenteert de Linie zich aan het publiek. Hoewel er een aantal terugkerende elementen te zien waren op de tweede Grebbeliniedag, zagen veel nieuwe initiatieven het licht. Zo kon men een roofvogelshow meemaken, op Hoeve de Beek was een heus Veldpostkantoor nagebouwd en drs. Raymond Uppelschoten speelde de rol van een ingenieur uit 1815.

De Stichting Grebbelinie was op diverse punten in de Linie actief. Medewerkers gaven rondleidingen op de Grebbeberg in Rhenen en de Engelaar te Renswoude. Gerard Muller was één van de iniatiefnemers in Veenendaal, Rob Meeuwisz maakte deel uit van Nederland Paraat en twee mensen flankeerden Raymond Uppelschoten bij Hoeve de Beek.

In Veenendaal werd veel aandacht besteed aan de bijzondere kazemat in de achtertuin van de familie Valkenburg. Bij de opening van de Grebbeliniedag werd een fraai informatiepaneel onthuld, dat de positie van de kazemat en de rol van Veenendaal in de Linie toelicht. In Veenendaal had ook het rijdende informatiecentrum een plek gevonden en er waren oude legervoertuigen te zien. Aangezien de Linie 60 kilometer lang is, kan niemand alle festiviteiten meemaken. Er is echter een troost: u kunt één van de fotowebsites bezoeken en volgend jaar is er weer een Grebbeliniedag!

Bezoek de fotowebsite van H.J. Rietberg

Bezoek de fotowebsite van www.grebbeliniedag.nl

Bezoek de fotowebsite van Geo van Geffen

Bezoek de fotowebsite van Betting Kroese


Terug naar het nieuwsoverzicht