Museum Spakenburg feestelijk heropend

Door Bert Rietberg, vrijdag 28 november 2008 20:37
Categorie: Recreatie

Op vrijdag 28 november werd museum Spakenburg heropend. Eerder werd al het noordelijke informatiepunt Grebbelinie in het zelfde museum gerealiseerd.

Museum Spakenburg

Anneke Raven, gedeputeerde van de provincie Utrecht, opende het museum Spakenburg samen met burgemeester Van de Groep. Een meisje in klederdracht verbeeldde al touwtje springend het museum nieuwe stijl, waarin klederdracht een rol speelt, maar waarin de collectie nu duidelijk meer te bieden heeft.

Op zeer gevarieerde wijze worden visserij, religie, rood en blauw, de Grebbelinie, wonen en dagelijks leven aan de bezoekers getoond. Vanaf de heropening op 28 november kan al dit moois aan de Oude Schans worden bekeken. Na toespraken van de gedeputeerde, de burgemeester en het bestuur van museum Spakenburg ging het in ganzenmars achter de muziek aan. Na een hapje en drankje kon het talrijke publiek een kijkje nemen in de nieuwe tentoonstelling, waarin veel van de oude collectie op een geheel nieuwe wijze werd gepresenteerd. De werkzaamheden werden in creatief opzicht gerealiseerd door Bureau Tinker.

De Stichting Grebbelinie droeg bij aan de teksten, kaarten en tekeningen van de Grebbelinie in het informatiepunt. Op dit punt wordt via een aantal filmpjes, panelen en kaarten duidelijk wat de rol van Spakenburg in de Linie is geweest.


Terug naar het nieuwsoverzicht