Mobiel Informatiecentrum geopend

Door Bert Rietberg, zondag 05 oktober 2008 13:31
Categorie: Geschiedenis

De Grebbelinie heeft er weer een cultuurhistorische attraktie bij. Op drie oktober werd het mobiele centrum over de linie officieel geopend door A.H. Raven, gedeputeerde in de provincie Utrecht.

Het Mobiele Informatiecentrum Grebbelinie bij de opening

Grote en kleine medewerkers van Bureau Podium en de Stichting Werk aan de Linie trots op het mobiele centrum.  

Na vele maanden hard werken is het Mobiele Centrum op 3 oktober opgeleverd. Na de officiële opening kon het publiek op het terrein van Valleisport te Woudenberg voor het eerst kennis maken met diverse multimediale toepassingen in de wagen. In de kleinste bioscoop van Nederland werd gekeken naar filmvertoningen van de Grebbelinie. Een interactieve tafel met een grote kaart van de linie toont de gevechtshaarden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat de Grebbelinie meer is dan Mei 1940 blijkt gelukkig voldoende uit de reizende tentoonstelling. Grote foto's van varende en fietsende mensen dragen uit dat het gebied tegenwoordig ook het toneel is van ontspanning en plezier. De minder bekende kanten van de linie, zoals de Pantherstellung en de 18e eeuwse periode komen tevens aan bod.

Voor gemeenten, scholen, bibliotheken, organisaties en verenigingen is het mogelijk om de wagen te laten plaatsen op hun terrein. Daarvoor is een inschrijvingsformulier dat u kunt vinden op de site van de provincie Utrecht. Daar vindt u bovendien de agenda van de expositie, zodat u op de hoogte bent wanneer de wagen al is besproken.


Terug naar het nieuwsoverzicht