Platform Grebbelinie verbindt centrum met de linie

Door Bert Rietberg, donderdag 21 juni 2018 16:28
Categorie: Recreatie

Op vrijdag 16 maart verzamelden zich ondernemers, vrijwilligers, bestuurders en beheerders in het Grebbelinie Bezoekerscentrum. Doel van de middag was het uitwisselen van kennis en ervaring in de Grebbelinie, het samenwerken aan gemeenschappelijke doelen.

Bij dit platform was het Klompenpad door het Fort aan de Buursteeg het toneel van een veldverkenning. Goed bewandelbare paden en dijkjes vormen een belangrijke voorwaarde om het gebied te leren kennen: één van de vele gemeenschappelijke doelen van de leden van het platform. (foto: Cor Keuning)

Het hoofdthema van de bijeenkomst was de verbinding met het Grebbelinie Bezoekerscentrum. Een vertegenwoordiger van het RBT Utrecht klom op de 'munitiekist' , het gebruikelijke podium tijdens bijeenkomsten in de Grebbelinie. Voor ondernemers is een aantrekkelijk pakket samengesteld, waarmee de campings, hotels, outdoorbedrijven, musea, infocentra en restaurants langs de linie zich via het bezoekerscentrum kunnen presenteren. Met Museum Veenendaal wordt samengewerkt, waardoor bezoekers op elkaars collecties worden gewezen en ook het Educatief centrum Grebbelinie in Woudenberg is via de ondernemersvereniging aangesloten bij het bezoekerscentrum in Renswoude. 

Samen op één Grebbeliniekaart. 

Om alle partijen fraai en overzichtelijk te kunnen presenteren wordt er inmiddels gewerkt aan een recreatieve kaart, waar alle ondernemers en centra op staan. Doel is het gezamenlijk presenteren van het gebied waardoor bewoners en bezoekers gemakkelijk hun weg vinden.

Natuurlijk was er ook deze middag ruimte voor een borrel en werd inhoudelijke informatie gepresenteerd: Ronald Polak maakte gebruik van de gelegenheid om zijn bijzondere boek over de laatste periode van de oorlog van tekst en uitleg te voorzien: "Afgemarcheerd!" beschrijft de ontwapening van Duitse militairen op de Leusderheide. Vogelkenner Nico de Haan vertelde over de kansen om van de Grebbelinie een nog aantrekkelijker leefgebied te maken voor vogels. Samen met de provincie Utrecht en de Gebiedscoöperatie O-gen wordt o.a. aan deze ambitie gewerkt.

De datum voor het volgende platform is nog niet bekend. Wilt u zich opgeven voor een volgend platform in de linie, of heeft u belangstelling voor het samenwerkingsverband van ondernemers langs de linie? Stuur dan een mail naar info@grebbelinie.nl en u ontvangt nadere informatie en wanneer gewenst een uitnodiging voor het volgende platform.


Terug naar het nieuwsoverzicht