Intentieafspraak getekend voor onderhoud van Grebbelinie

Door A. Eilander, Gemeente Renswoude, vrijdag 19 februari 2016 17:36
Categorie: Stichting Grebbelinie

De gemeente Renswoude, Staatsbosbeheer Utrecht en de Stichting Grebbelinie hebben afspraken gemaakt over het onderhoud van de historische Grebbelinie rondom Renswoude. Vandaag hebben de drie partijen een intentieverklaring ondertekend waarin de afspraken zijn vastgelegd.

Dhr. Neutel van Staatsbosbeheer en wethouder D. Vlastuin kwamen niet met lege handen. Naast een budget voor onderhoud werd tevens een complete aanhanger met materiaal aangeboden. Ondernemers en vrijwilligers gaan nu samen met Staatsbosbeheer de handen uit de mouwen steken. (foto: Bert Rietberg)

De Grebbelinie is een verdedigingswerk in Midden-Nederland waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de 16e eeuw. De gemeente Renswoude koestert dit verdedigingswerk rond het dorp en is blij met de inzet van een groot aantal ondernemers en vrijwilligers, verenigd in de Stichting Grebbelinie, om de Grebbelinie voor een breder publiek toegankelijk te maken en te houden. Dat is ook de wens van Staatsbosbeheer Utrecht en de gemeente Renswoude.
De drie partijen hebben afspraken gemaakt hoe het onderhoud aan de Grebbeline – in het bijzonder het op orde houden van de padenstructuur – kan worden geregeld en betaald.

Wethouder D. Vlastuin van de gemeente Renswoude is “enthousiast en blij” over de praktische en financiële afspraken die de drie partijen hebben gemaakt: ,,Op deze manier blijft de Grebbelinie voor een groot publiek toegankelijk. Ik waardeer de inzet van de Grebbelinie ondernemers en vrijwilligers dat zij zich op deze manier van harte willen inzetten voor het behoud van de Grebbelinie. Ook de financiële ondersteuning door Staatsbosbeheer Utrecht draagt hieraan bij. Ik ben ervan overtuigd dat bezoekers van de Grebbelinie nóg meer zullen genieten van dit stukje cultuurhistorie rond ons dorp.”

Voor zowel de Gebiedscoöperatie O-gen als de Grebbelinieondernemers en de Stichting Grebbelinie is het belangrijk dat de partijen de dijkjes goed toegankelijk te houden. Op die manier is en blijft het gebied aantrekkelijk voor bewoners en recreanten die van de Grebbelinie willen genieten.

Mensen die zich willen opgeven als vrijwilliger kunnen dat doen via deze link. Middels het formulier kunt u een keuze maken op welke manier u de vrijwilligers wilt helpen of zelf vrijwilliger wilt worden. 


Terug naar het nieuwsoverzicht