Sfeervolle opening festival op Hoeve de Beek

Door Bert Rietberg, vrijdag 13 mei 2011 21:47
Categorie: Recreatie

Op traditionele wijze werd op vrijdag 13 mei het Festival Boven Water geopend op Hoeve de Beek. De historische boerderij werd vereerd met de komst van de commissaris van de Koningin, de heer Robbertsen. Hij kreeg het eerste exemplaar overhandigd van het educatieve boek De Grebbelinie van onder tot boven.

Festival

Een soldaat uit de voorposten brengt een geheimzinnig koffertje met daarin het eerste exemplaar van het boek van Annet Werkhoven.

Grebbelinie van onder tot bovenHoeve de Beek zorgde vrijdag 13 mei voor een prachtige ouverture van het Festival boven Water. Met een fraai schouwspel presenteerde men het boek De Grebbelinie van onder tot boven aan het publiek. Een drijfnatte soldaat uit de voorposten van Scherpenzeel was (zo ging het verhaal)  door het kanaal naar de bijeenkomst gekomen om het (gelukkig) droge koffertje met inhoud te openen.

Auteur Annet Werkhoven vertelde in haar toespraak over het belang en de educatieve kracht van de kennis van herkenbare en beleefbare zaken uit de eigen omgeving. Voor mensen uit de Vallei passen de verhalen van de Grebbelinie dus uitstekend in het educatieve aanbod. Het project werd mede begeleid vanuit de SVGV. De fotografie werd voor een groot deel verzorgd door Geo van Geffen.

Het boek De Grebbelinie van onder tot boven is uitgegeven door de BDU en kost € 17,95.

 Commissaris van de Koningin Robbertsen opende het festival met een kanonschot en wenste het toegestroomde publiek een tweetal gedenkwaardige dagen. Op Hoeve de Beek kon het publiek vast genieten van de Roadshow van de Koninklijke Marine en de Koninklijke Nederlandse Veldartilllerie.

Naar het Fotoalbum van Geo van Geffen....


Terug naar het nieuwsoverzicht