Veel aandacht NOS voor aanwijzing Grebbelinie

Door Bert Rietberg, maandag 18 april 2011 20:46
Categorie: Stichting Grebbelinie

De Grebbelinie, Nederlands belangrijkste verdedigingslinie van de Tweede Wereldoorlog is maandag 18 april aangewezen tot Rijksmonument. De aandacht van de media was groot. De NOS bracht het nieuws in het Jeugdjournaal en het journaal van 8 uur. Bovendien werd er verslag gedaan op Radio 1. RTV Utrecht deed verslag op radio en TV.

De aanwijzing van de Grebbelinie is niet onopgemerkt gebleven, Tal van landelijke én regionale media besteedden er uitvoerig aandacht aan. Naast de formele handelingen die van de aanwijzing een feit maakten, was er ook veel belangstelling voor de geschiedenis van de linie en de projecten die de Grebbelinie boven water moeten halen. Deze initiatieven worden momenteel door het Grebbelinieteam van projectbureau SVGV begeleid. De Stichting Grebbelinie heeft haar lang gekoesterde wens in vervulling zien gaan; bijdragen aan het behoud van de linie was de belangrijkste reden om de stiching in 2002 op te richten. De stichting zal zich nu vooral op onderzoek in het archief en het veld gaan richten.

Ook het jeugdjournaal maakte werk van het moment: voor het verslag zie NOS-Jeugdjournaal Hieronder het item van RTV Utrecht.

Tenslotte maakt ook de Rijksoverheid een filmpje van de aanwijzing. Naar het filmpje...


Terug naar het nieuwsoverzicht