Diverse projecten in de Grebbelinie van start

Door Bert Rietberg, zaterdag 19 februari 2011 15:27
Categorie: Vestingwerk

Op diverse plaatsen in de Grebbelinie is de schop in de grond gegaan. In Woudenberg werden de werkzaamheden op symbolische wijze vooraf gegaan door het overhandigen van de schop aan Staatsbosbeheer. De stand van zaken rond de projecten kunt u volgen op deze website.

Overhandiging van 'de schop'

Wethouder Schreuder van de gemeente Woudenberg overhandigt de schop aan Staatsbosbeheer. (foto Bert Rietberg)

Foto Ted SmedingHoeve de Beek was het toneel voor de informatieavond over de Post van Lambalgen. Het project brengt de geschiedenis van deze markante plek in de Grebbelinie weer tot leven. Een flink aantal mensen maakte gebruik van de gelegenheid om vragen te stellen aan de ontwerpers. Na de opening van gedeputeerde Anneke Raven en het welkomstwoord van wethouder Jan Schreuder, werd het project gepresenteerd door landschapsarchitect Michael van Gessel. Staatsbosbeheer belichtte de stand van zaken aan de hand van het ontwerp, dat handelde over de linie ten westen van de Lambalgse Weg. U kunt meer lezen over het project op deze pagina.

In Leusden bezochten ca. 200 bezoekers de informatiemarkt over de Asschatterkeerkade. De avond was fraai opgezet door de gemeente Leusden en gaf mensen uit de wijde omtrek de gelegenheid om in gesprek te gaan met de vele partijen die een rol spelen bij het herstel van de kade. Zowel natuurverenigingen als historische verenigingen presenteerden zich aan het publiek en boden informatie over hun rol in de plannen. Aanvullende informatie vindt u op deze pagina.

Gedeputeerde Anneke Raven verrichtte de openingshandeling bij de werkzaamheden in Spakenburg, waar project Hongdehemel is gestart. Hierbij wordt het beeld van de voormalige spuisluis teruggebracht in het beschermde dorpsgezicht; de oude haven. Deze sluis deed 200 jaar dienst in de Grebbelinie, van 1749 tot 1949. De fundamenten van het waterwerk moeten nog onder het eethuisje liggen met de toepasselijke naam: 'Het Sluisje'. De stand van zaken leest u op deze pagina.

Hieronder een filmpje van Omroep Spakenburg over de start van de werkzaamheden v.w.b. Project 'Hongdehemel'.


Terug naar het nieuwsoverzicht