Nieuwsarchief

Dit zijn de nieuwscategoriëen en berichten.

nieuwsberichten 1-10 van 12


Organisaties delen herdenkingsplannen tijdens sfeervol platform

Door Bert Rietberg, vrijdag 06 december 2019 09:42
Categorie: Platform Grebbelinie

Op vrijdag 29 november kwamen meer dan 20 organisaties bij elkaar in Woudenberg om plannen en ideeën uit te wisselen tijdens het Grebbelinie Platform. Vertegenwoordigers van gemeenten, historische verenigingen, beheerders, ondernemers en andere belangstellenden zorgden voor een levendige middag vol nieuws over activiteiten in 2020.

Lees verder >>

Veel oog voor verborgen erfgoed op Grebbelinie Platform

Door Bert Rietberg, maandag 15 oktober 2018 09:20
Categorie: Platform Grebbelinie

Voor de twaalfde maal verzamelden zich vrijwilligers, bestuurders, ondernemers en vertegenwoordigers van musea voor het Grebbelinie Platform. De activiteiten en gesprekken handelden deze editie over het omgaan met verborgen erfgoed en de manieren om verhalen over minder zichtbare landschapselementen door te geven. Het leverde een zeer gevarieerde middag op met tal van inspirerende voorbeelden.

Lees verder >>

Leusden luidt met Platform Grebbelinie nieuwe fase in

Door Bert Rietberg, Gebiedscoöperatie O-gen, zaterdag 01 april 2017 11:05
Categorie: Platform Grebbelinie

De gemeente Leusden heeft de herstelfase in de Grebbelinie op feestelijke wijze afgerond. Hoewel de werkzaamheden in diverse andere gemeenten nog lopen, was er in Leusden volop aanleiding om de resultaten in deze gemeente met het Platform Grebbelinie te delen en te vieren. Het platform dat deze bestuurders, ondernemers, beheerders en vrijwilligers 'mobiliseert', zal een belangrijke rol spelen in de volgende fase. Het werk van de afgelopen tien jaar zal immers behouden, beheerd en benut moeten worden om de investering te bekronen voor bewoners en bezoekers.

Lees verder >>

Platform Grebbelinie opnieuw aanjager voor samenwerking

Door Alice van Ginkel en Bert Rietberg, woensdag 09 maart 2016 21:44
Categorie: Platform Grebbelinie

Met tromgeroffel en een fraai optreden van de Amersfoortse kanonniers heeft de Woudenbergse wethouder Gijs de Kruif op donderdag 3 maart Bij Aaltje aan de Linie geopend. Het bedrijf aan de Zegheweg kreeg onlangs een nieuwe naam en opende een nieuwe locatie voor vergaderingen, teambuildingsactiviteiten, borrels en feesten. Tijdens de bijeenkomst waren diverse staaltjes van fraaie samenwerking te zien, die het gebied steeds beter op de kaart zetten.

Lees verder >>

Achtste Platform Grebbelinie geeft historisch verhaal nieuwe kleur

Door Gebiedscoöperatie O-gen, dinsdag 10 november 2015 11:38
Categorie: Platform Grebbelinie

Niet alleen de herfstbladeren toonden de Grebbelinie op vrijdagmiddag 30 oktober van een andere kant. Ondernemers, bestuurders en vrijwilligers kwamen deze achtste platformbijeenkomst bijeen om nieuwe initiatieven op te zetten, kennis te delen en resultaten te vieren. Het toneel was deze keer het Meander Medisch Centrum Amersfoort, dat in de directe omgeving van de linie is gebouwd.

Lees verder >>

Succesvolle platformdag Grebbelinie in natuurgebied De Schammer

Door Martine Tekelenburg, redactie/foto Bert Rietberg, woensdag 08 juli 2015 12:10
Categorie: Platform Grebbelinie

Vrijdagmiddag 3 juli vormde natuurgebied De Schammer het toneel van het zevende Grebbelinie platform. Tevens vond hier de feestelijke opening plaats van het Toeristisch Overstappunt (TOP) in Natuurgebied De Schammer. Met deze middag willen initiators Gebiedscoöperatie O-gen en de gemeente Leusden de aandacht vestigen op dit bijzondere natuur- en recreatiegebied. Het thema de middag was ‘de Grebbelinie is TOP’, vanwege zijn grote verscheidenheid aan natuur, cultuurhistorie en recreatie mogelijkheden.

Lees verder >>

Opening vernieuwde Grebbesluis bevestigt nieuw perspectief Grebbelinie

Door Martine Tekelenburg, redactie/foto Bert Rietberg, maandag 20 oktober 2014 14:08
Categorie: Platform Grebbelinie

Burgemeester Hans van der Pas (gemeente Rhenen) en dijkgraaf Tanja Klip-Martin (Waterschap Vallei en Veluwe) openden vrijdag 17 oktober de Grebbesluis voor publiek. Dit vond plaats tijdens de Platformbijeenkomst Grebbelinie die mede-georganiseerd werd door de Gebiedscoöperatie O-gen.

Lees verder >>

Kennisontwikkeling Grebbelinie krijgt groene impuls in Spakenburg

Door Martine Tekelenburg, Bert Rietberg, dinsdag 08 juli 2014 12:48
Categorie: Platform Grebbelinie

De visafslag in Bunschoten-Spakenburg was het authentieke décor van de Platformbijeenkomst Grebbelinie op 27 juni. Deze keer werd er speciaal gekeken naar de waarde van bomen en planten in de Grebbelinie. Zelfs aan de voormalige Zuiderzee speelde beplanting een belangrijke rol.

Lees verder >>

Reconstructie Fort aan de Buursteeg voltooid

Door B.Rietberg, M.Tekelenburg, Gebiedscoöperatie O-gen, vrijdag 07 maart 2014 18:00
Categorie: Platform Grebbelinie

Onder grote belangstelling van ruim 150 personen werd vrijdag 7 maart stilgestaan bij de reconstructie van het grootste fort in de Grebbelinie, het Fort aan de Buursteeg. Met het herstel van de aarden vesting uit 1786 is een grote stap gezet in het opnieuw zichtbaar maken van de linie. Het fort vormde in het verleden een steunpunt in de landsverdediging. Het ontwikkelt zich nu tot een sleutelpunt in het beleven van het Rijksmonument. Reden genoeg om dit op een feestelijke wijze te starten.

Lees verder >>

Derde Platformbijeenkomst Grebbelinie: krachtige impuls voor verbinding

Door Persbericht SVGV, door Martine Tekelenburg, maandag 14 oktober 2013 18:21
Categorie: Platform Grebbelinie

Op vrijdag 27 september vond de derde Grebbelinie platformbijeenkomst plaats op het uiterste puntje van de Grebbelinie bij Camping de Linie in de Neder-Betuwe want: ‘De Grebbelinie is langer dan je denkt’. Na een welkomstwoord van wethouder Schuurmans (Neder-Betuwe) startte de middag met de indrukwekkende film ‘Mei 1940’, gerealiseerd door studenten met de inzet van crowdfunding. De burgemeester van Rhenen, Joost van Oostrum, sprak bevlogen over de herdenking dat de slag om de Grebbeberg 75 jaar geleden plaatsvond en het Bevrijdingstoerisme waar allerlei activiteiten rondom worden georganiseerd van 2012 tot 2015 in de gemeentes rondom de Grebbeberg. Van Oostrum gaf aan dat het vooral draait om het laten zien en ervaren van de emoties van de mensen uit die tijd bij de activiteiten.

Lees verder >>