Nieuwsarchief

Dit zijn de nieuwscategoriëen en berichten.

nieuwsberichten 1-10 van 74


Tijdelijke afsluiting wandelpaden Grebbelinie Woudenberg

Door Provincie Utrecht, woensdag 06 januari 2021 08:52
Categorie: Projecten

Een aantal wandelpaden van de Grebbelinie zijn van 18 januari tot begin maart 2021 afgesloten. Het gaat om de wandelpaden langs het Valleikanaal vanaf de A12 in het zuiden tot de provinciale weg N224 tussen Woudenberg en Scherpenzeel. De afsluiting is nodig, omdat er werkzaamheden aan de liniedijk plaatsvinden die gevaar kunnen opleveren voor de wandelaars. Provincie Utrecht en Staatsbosbeheer werken samen aan het herstel van de Grebbelinie.

Lees verder >>

Zuidelijk deel van het Fort aan de Buursteeg geopend

Door Bert Rietberg, maandag 24 februari 2020 17:14
Categorie: Projecten

Jarenlang was het Fort aan de Buursteeg tussen Veenendaal en Renswoude verborgen achter bebouwing en deels in gebruik als camping. In 2017 is het noordelijk deel opgeleverd, compleet met bezoekerscentrum. Op 20 februari 2020 is ook het zuidelijk deel van het fort toegankelijk en aantrekkelijk gemaakt voor bezoekers. Een gloednieuwe fiets- en wandeltunnel verbindt beide delen met elkaar.

Lees verder >>

Herstelbeheer Grebbelinie leidt tot tijdelijke afsluitingen in Renswoude

Door F. van Diepen, provincie Utrecht (red. B.Rietberg), vrijdag 10 januari 2020 16:27
Categorie: Projecten

Provincie Utrecht en Staatsbosbeheer werken samen aan het herstelbeheer van de linies op de Grebbelinie. Vanaf 13 januari zal er worden gewerkt aan het traject Fort Daatselaar-Barneveldse straatweg en het traject Oude Holleweg-Groeperweg. Tijdens de werkzaamheden zijn deze trajecten voor wandelaars en fietsers gesloten in verband met de veiligheid.

Lees verder >>

Nieuweweg-Noord krijgt nieuw gezicht met historisch karakter

Door Bert Rietberg, dinsdag 03 september 2019 11:38
Categorie: Projecten

Ter hoogte van het Fort aan de Buursteeg wordt nog hard gewerkt, maar de contouren van de Nieuweweg-Noord in Veenendaal worden zichtbaar. Over enkele weken gaat de fietstunnel open en is het gebied een prachtige recreatieve verbindingsroute rijker richting buitengebied en (Bezoekerscentrum) Grebbelinie.

Lees verder >>

Een terugblik. 2017 in 12 beelden

Door Bert Rietberg, donderdag 28 december 2017 15:26
Categorie: Projecten

In 2017 eiste het Grebbelinie Bezoekerscentrum een hoofdrol op, maar gebeurde (veel) meer in de linie. Meer ook dan in twaalf beelden valt samen te vatten. Toch biedt het overzicht weer een interessant beeld van mooie momenten langs het historische verdedigingswerk in de Gelderse Vallei.

Lees verder >>

Grebbelinie bezoekerscentrum onder grote belangstelling geopend

Door Bert Rietberg, donderdag 13 juli 2017 07:09
Categorie: Projecten

Met prachtig weer en onder grote belangstelling is het Grebbelinie bezoekerscentrum op 8 juli 2017 geopend. Luitenant-generaal Beulen, commandant van de Nederlandse landstrijdkrachten, was uitgenodigd om de openingshandeling te verrichten. Hierbij werd een kleine Nederlandse tank onthuld.

Lees verder >>

Grebbelinie Bezoekerscentrum formeel geopend

Door Bert Rietberg, donderdag 29 juni 2017 08:19
Categorie: Projecten

Het duurt nog anderhalve week voor de deuren op 8 juli openen voor het publiek, maar Prof.mr. Pieter van Vollenhoven opende woensdag 28 juni het Grebbelinie Bezoekerscentrum in formele zin. Tal van bestuurders en genodigden konden kennis maken met de vrucht van jaren werk en voorbereiding. Het centrum is een uitgelezen plek om met de Grebbelinie kennis te maken en vervolgens de linie zelf te ontdekken per fiets, wandelend of in een kano.

Lees verder >>

Schaduw uit het verleden herrijst in zwarte stalen balken

Door Gemeente Leusden, redactie: Bert Rietberg, woensdag 01 maart 2017 17:55
Categorie: Projecten

Sinds twee weken is de aannemer druk bezig om stalen profielen te plaatsen aan de Plesmanstraat en het Flankement. De profielen markeren de plek waar ooit de Grebbeliniedijk liep in bedrijven terrein de Horst en woonwijk het vliet.

Lees verder >>

Een terugblik. 2016 in 12 beelden

Door Bert Rietberg, woensdag 28 december 2016 11:05
Categorie: Projecten

In december wordt doorgaans teruggeblikt op de gebeurtenissen van het afgelopen kalenderjaar. In onderstaand overzicht ziet u in 12 foto's een aantal grote en kleine mijlpalen van 2016 in de Grebbelinie. Het overzicht wordt afgesloten met links naar soortgelijke pagina's van eerdere jaren. Opdat wij niet vergeten!

Lees verder >>

Eerste contouren van het bezoekerscentrum Grebbelinie worden zichtbaar

Door Bert Rietberg, Gebiedscoöperatie O-gen, zondag 11 december 2016 22:15
Categorie: Projecten

Het zijn nog maar enkele decimeters, maar met een beetje fantasie is de ingang van het bezoekerscentrum Grebbelinie al zichtbaar in het Fort aan de Buursteeg. Halverwege 2017 moeten we werkzaamheden aan het gebouw zijn afgerond.

Lees verder >>