Lezingen

Lezing Oorlog Ontleed 2

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 28 februari 2024
19:00 - 21:15

Locatie
Grebbelinie Bezoekerscentrum

Categorieën


Militair historicus Rein Bijkerk

Woensdag 28 februari is de tweede van het tweeluik lezingen van Rein Bijkerk, militair historicus. Onderwerp van de lezing is ‘Het verschijnsel Oorlog ontleed‘.

Met de aanval van Rusland op Oekraïne, de strijd in Gaza en de militaire spanningen elders, bijvoorbeeld tussen China en de Verenigde Staten, lijken oorlog en oorlogsdreiging helaas weer helemaal terug. Al langer was er voor Europa het probleem van instabiliteit in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Met bijbehorende ‘failed states’, terrorisme, burgeroorlogen, gewapend tegenover elkaar staande regionale machten en grote vluchtelingen- en migratiestromen. Alle reden dus om, voor een beter begrip van dit gewelddadige fenomeen, het verschijnsel oorlog kritisch te ontleden, zowel in geschiedkundige zin als waar het gaat om het heden en de naaste toekomst.

Bijkerk is auteur van o.a. De oorlog van nu , een boek dat hij schreef met Christ Klep. Dit boek is online én in de museumwinkel van het Grebbelinie Bezoekerscentrum verkrijgbaar. Een ander boek van zijn hand is uitverkocht: Een Korte Oorlog. Dit verhaal over ‘de Slag om Nederland in mei 1940’ is nog wel verkrijgbaar als e-book.

Programma:

18.45-19.15   Inloop met koffie/thee
19.15-20.00  Lezing Oorlog ontleed deel 1
20.00-20.15 Pauze
20.15-21.00  Lezing Oorlog ontleed deel 2
21.15 Einde programma

Locatie: Grebbelinie Bezoekerscentrum, zaal Grebbelounge
Entreekaart: de passe-partout van 14 februari is ook voor deze avond geldig. Komt u alleen deze avond? Dan is de entree € 6,- en € 3,- voor donateurs/introducés)
Inbegrepen: kopje koffie/thee per avond. Museumwinkel en wisselexpositie op begane grond tevens te bezoeken.

Aanmelden/reserveren via de website van het Grebbelinie Bezoekerscentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *