Bezoekerscentrum

In het Fort aan de Buursteeg tussen Veenendaal, Renswoude en Ederveen ligt het nieuwe Grebbelinie bezoekerscentrum. Hier wordt het verhaal verteld van deze waterlinie, die eeuwenlang een rol heeft gespeeld in de landsverdediging. Acht houten soldaten en een ijsvogel bewaken en verbeelden een bijzondere geschiedenis van oorlog en vrede. In het centrum wordt een korte film vertoond over de geschiedenis van de linie en er is een interactieve landschapstafel. Voorts zijn er voorwerpen, een tijdlijn, een loopgraafreconstructie en panelen die de geschiedenis van het gebied verlevendigen. Het fort is vrij toegankelijk en het centrum is een startpunt voor mooie wandelingen en belevenissen. Meer over deze belevenissen vindt u op de website www.grebbeliniebezoekerscentrum.nl 

Openingstijden

Postadres: Buursteeg 2, 3927 EJ Renswoude

Adres parkeerplaats Grebbelinie Bezoekerscentrum voor navigatie: Direct tegenover Klompersteeg 19, De Klomp. (Ede)

Als u uit Veenendaal komt (Nieuweweg-Noord) dan ziet u kort na de spoorwegovergang de parkeerplaats aan uw linkerhand. Als u uit de richting van Ederveen, De Klomp of Renswoude komt, bereikt u via de N224 en de N418 de Klompersteeg en de parkeerplaats (aan uw rechterhand).

 

Route

Openbaar vervoer

Entree (paspoort of kaartje)

Wie in de buurt woont of gewoon vaker het centrum wil bezoeken is er een fraai Grebbelinie paspoort te koop. Daarmee wordt de desbetreffende persoon automatisch Vriend van het Grebbelinie Bezoekerscentrum en helpt deze de linie beschermd, beleefbaar en toegankelijk te houden. Het paspoort vertelt in het kort over de ambities van het centrum, stelt de acht houten soldaten aan de eigenaar voor en biedt 10% korting in de Grebbelounge, het restaurant van het centrum. De paspoorten zijn verkrijgbaar voor € 15,00 (voor heel 2018!) bij de balie van het bezoekerscentrum.

Losse kaartjes zijn ook verkrijgbaar

Het fortterrein is vrij toegankelijk en ook het parkeren is gratis. 

Vrijwilligers

Wilt u ons helpen als vrijwilliger bij het verwelkomen van bezoekers, het bestuderen van de voorwerpen in de vitrines of het helpen in het buitenterrein? Uw mail is van harte welkom naar info@grebbelinie.nl voor het maken van een afspraak, het stellen van een vraag of om uw belangstelling vast wat toe te lichten. 

Vindt u het belangrijk dat de Grebbelinie wordt beschermd en historie behouden blijft? Wilt u meer weten over de Grebbelinie en het blad Grebbelinie in Beeld ontvangen? U kunt hier donateur worden vanaf € 17,50 per jaar U krijgt het blad dan voortaan thuisgestuurd en heeft gratis toegang tot de expositie van het Grebbelinie Bezoekerscentrum!