Project Bezoekerscentrum

Beeld van het bezoekerscentrum op het Fort aan de Buursteeg, juli 2017.

In 2016 is de bouw gestart van het bezoekerscentrum Grebbelinie op het Fort aan de Buursteeg. In juli 2017 werd het feestelijk geopend. Het centrum bestaat uit een expositie over de Grebbelinie met een horecaruimte en het kantoor van de gebiedscoöperatie O-gen. Staatsbosbeheer mag zich eigenaar noemen van het gebouw.

De expositie is de hele week open. De openingstijden zijn maandag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Er wordt een entreebedrag geheven om de kosten van het beheer te kunnen dragen. Door een Grebbelinie-paspoort aan te schaffen voor € 15,00 kan de bezoeker het hele jaar door het centrum in en uit. Het paspoort biedt ook nog eens 10% korting op de Grebbelounge, de horeca van het centrum. En er wordt zonder meerkosten bij de balie van het centrum een leuke en passende polaroidfoto gemaakt voor het paspoort.

Natuurlijk kan ook gewoon een kaartje voor één bezoek worden afgerekend: € 5,- voor volwassenen, € 4,- voor studenten met een studentenkaart, € 2,50 voor kinderen 6-12, kinderen 0-5 gratis, veteranen met veteranenpas gratis. Parkeren gratis en ook het terrein is vrij toegankelijk.

Bouw bezoekerscentrum

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 29 juli 2017 11:28

Het Fort aan de Buursteeg staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk. Op 8 juli 2017 was de publieksopening van het Grebbelinie Bezoekerscentrum, dat de weg wijst naar de fortificaties in de linie en alle verhalen die daaraan verbonden zijn.

Wat is er gebeurd