Er zijn geen evenementen gevonden

Platform Grebbelinie

Volgende Platformbijeenkomst Grebbelinie: Renswoude

Plaats: Grebbelinie Bezoekerscentrum (startplek) en Willibrorduskerk, Nieuweweg-Noord 255 Veenendaal.

Datum: vrijdag 12 oktober 2018

Tijd: 13.30-16.30 uur

Het platform speelt zich deze keer voor het eerst af in Veenendaal. Op een paarhonderd meter van het Grebbelinie bezoekerscentrum ligt aan de Nieuweweg-Noord 255 de voormalige Willibrorduskerk.waar vrijwilligers, bestuurders, beheerders, ondernemers en andere belangstellenden bij elkaar komen voor een mooi programma. Het platform speelt zich af in de aanloop naar de archeologische dagen in oktober: De buitenactiviteit is dan ook in de directe omgeving, waar nog tal van sporen uit de Tweede Wereldoorlog zijn te vinden. Diverse sprekers met initiatieven klimmen weer op de 'munitiekist' om de plannen met u te delen. Voor alle bezoekers ligt tevens een mooie liniebrochure klaar, die recent is verschenen. Wilt u actieve mensen uit de linie ontmoeten, op de hoogte blijven van initiatieven, meepraten of wilt u zelf ideeën melden? U kunt zich aanmelden via deze pagina: https://www.o-gen.nl/verborgen-erfgoed-van-de-grebbelinie/.

Het programma bestaat ook dit platform uit drie delen: het eerste uur is informatief, met o.a. sprekers op de 'munitiekist', het tweede deel is actief met een bezoek aan de Batterij aan de Schalmdijk en de bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel in de Grebbelounge. Deelname is gratis.

Platform Grebbelinie: hoe, wat en waarom.

Platformbijeenkomsten worden tweemaal per jaar georganiseerd door de Gebiedscoöperatie O-gen in samenwerking met een gemeente, ondernemer of beheerder. Wanneer het kan wordt bij voorkeur steeds een andere locatie gekozen, zodat de diverse deelgebieden aan bod komen en er van elkaar wordt geleerd. Voorzitter is al vanaf het eerste platform de heer Van de Groep, burgemeester van Bunschoten-Spakenburg. 

Sprekers rond een thema, korte uitwisselingen van informatie op de munitiekist, een buitenactiviteit en een borrel vormen de rode draad in de bijeenkomsten, waarin ondernemers, bestuurders, vrijwilligers en beheerders samen optrekken in de Grebbelinie. Partijen die actief zijn in de linie mogen deze 2 middagen per jaar eigenlijk niet missen. De Grebbelinie vormt met al haar vertakkingen een historische en natuurlijke structuur die sterk is geworteld in de Gelderse Vallei. U bent welkom! 

Bent u actief in de linie en ontvangt u nog geen uitnodiging? Stuur een mailtje naar secretariaat@o-gen.nl U ontvangt dan ruim op tijd een uitnodiging.

Platformbijeenkomsten 2013-2018

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op donderdag 01 november 2018 12:20

Voor een beeld van de platformbijeenkomsten bieden we hier een kort overzicht van 2013 tot en met 2016:

De bijeenkomsten kennen een buitenactiviteit (fietstocht, rondwandeling, vaartocht), er worden resultaten gevierd (van ondernemers, bestuurders of vrijwilligers), wensen geuit, kennis gedeeld, er zijn presentaties en er is veel gelegenheid om elkaar te vinden en te spreken, waardoor nieuwe verbindingen onstaan en producten en/of initiatieven (apps, arrangementen, menu's, film, boeken, fotografie, ...) worden ontwikkeld.

 • Oktober 2018. Veenendaal. Batterij aan de Schalmdijk. Van Ginkelgroep. Artikel.
 • Maart 2018. Renswoude. Fort aan de Buursteeg. Grebbelounge. Artikel
 • Maart 2017. Leusden. Liniedijk Leusden-Noord. Gemeentehuis Leusden. Artikel
 • Maart 2016. Woudenberg. Roffelaarskade, Bij Aaltje aan de Linie. Artikel
 • Oktober 2015. Amersfoort. Werk a.d. Glashut. Meander Medisch Centrum. Artikel
 • Juli 2015. Leusden. De Schammer, Landwinkel de Kopermolen. Artikel
 • Oktober 2014. Rhenen. Grebbeberg, Grebbesluis, Hotel 't Paviljoen. Artikel
 • Juni 2014. Bunschoten-Spakenburg. Visafslag, Museum Spakenburg. Artikel
 • Maart 2014. Renswoude. Fort aan de Buursteeg, Huize Scherpenzeel. Artikel
 • Oktober 2013. Neder-Betuwe. Hoornwerk aan de Spees, Camping de Linie. Artikel
 • April 2013. Amersfoort. Zandfoort aan de Eem,  Fietsboot Eemlijn. Artikel
 • Januari 2013. Renswoude. Werk a.d. Daatselaar, Restaurant De Dennen. Artikel
Fotoalbum: Co-creatie in de Grebbelinie
Stadskanonniers van Amersfoort in Fort DaatselaarOp weg naar het startschot voor co-creatieOok op het platform: de helpende hand bieden.
Klik hier om alle foto's uit het album te bekijken