Platform Grebbelinie

Volgende Platformbijeenkomst Grebbelinie: Leusden 31 maart 2017

Het platform speelt zich af in Leusden, waar in de afgelopen jaren een indrukwekkend aantal grotere en kleinere linieprojecten zijn gerealiseerd. Tijdens een wandeling over de liniedijk worden een aantal van deze projecten aangedaan. Bij een aantal hiervan hebben inwoners van Leusden een actieve rol gespeeld in het meedenken en beheren van de resultaten. Bent u benieuwd naar de resultaten, actieve mensen uit de linie ontmoeten en misschien zelf uw ideën kwijt? U kunt zich opgeven d.m.v. een mail naar secretariaat@o-gen.nl  Het is fijn voor de organisatie als u uw naam en (eventueel) de organissatie die u vertegenwoordigt in de mail wilt noemen. 

Platform Grebbelinie: hoe, wat en waarom.

Platformbijeenkomsten worden tweemaal per jaar georganiseerd door de Gebiedscoöperatie O-gen in samenwerking met een gemeente, ondernemer of beheerder. Steeds wordt er een andere locatie gekozen, zodat de diverse deelgebieden aan bod komen en er van elkaar wordt geleerd. Het laatste platform 'Bij Aaltje aan de Linie' was op 3 maart 2016 ter ere van de opening van de deze onderneming in Woudenberg. Voorzitter is al vanaf het eerste platform de heer Van de Groep, burgemeester van Bunschoten-Spakenburg. 

Sprekers rond een thema, korte uitwisselingen van informatie op de munitiekist, een buitenactiviteit en een borrel vormen de rode draad in de bijeenkomsten, waarin ondernemers, bestuurders, vrijwilligers en beheerders samen optrekken in de Grebbelinie. Partijen die actief zijn in de linie mogen deze 2-3 middagen per jaar eigenlijk niet missen. De Grebbelinie vormt met al haar vertakkingen een historische en natuurlijke structuur die sterk is geworteld in de Gelderse Vallei. U bent welkom! 

Bent u actief in de linie en ontvangt u nog geen uitnodiging? Stuur een mailtje naar secretariaat@o-gen.nl U ontvangt dan ruim op tijd een uitnodiging.

Platformbijeenkomsten 2013-2015

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op maandag 03 april 2017 17:08

Voor een beeld van de platformbijeenkomsten bieden we hier een kort overzicht van 2013 tot en met 2016:

De bijeenkomsten kennen een buitenactiviteit (fietstocht, rondwandeling, vaartocht), er worden resultaten gevierd (van ondernemers, bestuurders of vrijwilligers), wensen geuit, kennis gedeeld, er zijn presentaties en er is veel gelegenheid om elkaar te vinden en te spreken, waardoor nieuwe verbindingen onstaan en producten en/of initiatieven (apps, arrangementen, menu's, film, boeken, fotografie, ...) worden ontwikkeld.

  • Maart 2017. Leusden. Liniedijk Leusden-Noord. Gemeentehuis Leusden. Artikel
  • Maart 2016. Woudenberg. Roffelaarskade, Bij Aaltje aan de Linie. Artikel
  • Oktober 2015. Amersfoort. Werk a.d. Glashut. Meander Medisch Centrum. Artikel
  • Juli 2015. Leusden. De Schammer, Landwinkel de Kopermolen. Artikel
  • Oktober 2014. Rhenen. Grebbeberg, Grebbesluis, Hotel 't Paviljoen. Artikel
  • Juni 2014. Bunschoten-Spakenburg. Visafslag, Museum Spakenburg. Artikel
  • Maart 2014. Renswoude. Fort aan de Buursteeg, Huize Scherpenzeel. Artikel
  • Oktober 2013. Neder-Betuwe. Hoornwerk aan de Spees, Camping de Linie. Artikel
  • April 2013. Amersfoort. Zandfoort aan de Eem,  Fietsboot Eemlijn. Artikel
  • Januari 2013. Renswoude. Werk a.d. Daatselaar, Restaurant De Dennen. Artikel
Fotoalbum: Co-creatie in de Grebbelinie
Stadskanonniers van Amersfoort in Fort DaatselaarOp weg naar het startschot voor co-creatieOok op het platform: de helpende hand bieden.
Klik hier om alle foto's uit het album te bekijken