Platform Grebbelinie

Volgende Platformbijeenkomst Grebbelinie: Renswoude

Plaats: Grebbelinie Bezoekerscentrum, Buursteeg 2, Renswoude

Datum: vrijdag 16 maart 2018

Tijd: 14.00-17.00 uur

Het platform speelt zich deze keer af in Renswoude, waar in het afgelopen jaar het bezoekerscentrum zijn deuren opende. Bent u benieuwd naar de resultaten, vindt u dat uw folders, boodschap en flyers passen in het centrum, wilt u actieve mensen uit de linie ontmoeten en heeft u zelf misschien ideeën? U kunt zich opgeven d.m.v. een mail naar secretariaat@o-gen.nl  Het is fijn voor de organisatie als u uw naam en (eventueel) de organisatie die u vertegenwoordigt in de mail wilt noemen.

Het programma bestaat ook dit platform uit drie delen: het eerste uur is informatief, met o.a. sprekers op de 'munitiekist', het tweede deel is actief met een wandeling door het zuidelijk deel van het Fort aan de Buursteeg en de bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel in de Grebbelounge. Deelname is gratis. Het hoofdthema is deze keer de verbinding met het Grebbelinie Bezoekerscentrum.

Platform Grebbelinie: hoe, wat en waarom.

Platformbijeenkomsten worden tweemaal per jaar georganiseerd door de Gebiedscoöperatie O-gen in samenwerking met een gemeente, ondernemer of beheerder. Steeds wordt er een andere locatie gekozen, zodat de diverse deelgebieden aan bod komen en er van elkaar wordt geleerd. Voorzitter is al vanaf het eerste platform de heer Van de Groep, burgemeester van Bunschoten-Spakenburg. 

Sprekers rond een thema, korte uitwisselingen van informatie op de munitiekist, een buitenactiviteit en een borrel vormen de rode draad in de bijeenkomsten, waarin ondernemers, bestuurders, vrijwilligers en beheerders samen optrekken in de Grebbelinie. Partijen die actief zijn in de linie mogen deze 1-2 middagen per jaar eigenlijk niet missen. De Grebbelinie vormt met al haar vertakkingen een historische en natuurlijke structuur die sterk is geworteld in de Gelderse Vallei. U bent welkom! 

Bent u actief in de linie en ontvangt u nog geen uitnodiging? Stuur een mailtje naar secretariaat@o-gen.nl U ontvangt dan ruim op tijd een uitnodiging.

Platformbijeenkomsten 2013-2018

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op donderdag 21 juni 2018 16:34

Voor een beeld van de platformbijeenkomsten bieden we hier een kort overzicht van 2013 tot en met 2016:

De bijeenkomsten kennen een buitenactiviteit (fietstocht, rondwandeling, vaartocht), er worden resultaten gevierd (van ondernemers, bestuurders of vrijwilligers), wensen geuit, kennis gedeeld, er zijn presentaties en er is veel gelegenheid om elkaar te vinden en te spreken, waardoor nieuwe verbindingen onstaan en producten en/of initiatieven (apps, arrangementen, menu's, film, boeken, fotografie, ...) worden ontwikkeld.

 • Maart 2018. Renswoude. Fort aan de Buursteeg. Grebbelounge. Artikel
 • Maart 2017. Leusden. Liniedijk Leusden-Noord. Gemeentehuis Leusden. Artikel
 • Maart 2016. Woudenberg. Roffelaarskade, Bij Aaltje aan de Linie. Artikel
 • Oktober 2015. Amersfoort. Werk a.d. Glashut. Meander Medisch Centrum. Artikel
 • Juli 2015. Leusden. De Schammer, Landwinkel de Kopermolen. Artikel
 • Oktober 2014. Rhenen. Grebbeberg, Grebbesluis, Hotel 't Paviljoen. Artikel
 • Juni 2014. Bunschoten-Spakenburg. Visafslag, Museum Spakenburg. Artikel
 • Maart 2014. Renswoude. Fort aan de Buursteeg, Huize Scherpenzeel. Artikel
 • Oktober 2013. Neder-Betuwe. Hoornwerk aan de Spees, Camping de Linie. Artikel
 • April 2013. Amersfoort. Zandfoort aan de Eem,  Fietsboot Eemlijn. Artikel
 • Januari 2013. Renswoude. Werk a.d. Daatselaar, Restaurant De Dennen. Artikel
Fotoalbum: Co-creatie in de Grebbelinie
Stadskanonniers van Amersfoort in Fort DaatselaarOp weg naar het startschot voor co-creatieOok op het platform: de helpende hand bieden.
Klik hier om alle foto's uit het album te bekijken