Er zijn geen evenementen gevonden

Kanoroutes

Peddelend door de Grebbelinie

KanoboekjeHieronder suggesties, routes en links om te genieten van de Grebbelinie vanaf het water. In 2010 kwam een scheurvrij en waterafstotend boekje uit: Met de kano langs de Grebbelinie. Het wordt verkocht bij VVV en kanoverhuurbedrijven, kost 5 euro en biedt achtergrondinformatie over de routes langs de linie. Het boekje is tevens te downloaden op de site van Recreatie Midden-Nederland.

 

Rondje Leusden 16 km

Een prachtige bewegwijzerde kanoroute over het Valleikanaal, de Oude Lunterse Beek en de Heiligenbergerbeek. Een deel van de tocht loopt parallel met de liniedijk. Een vlonder bij de Bruinenburgersluis doet dienst als overstappunt van Valleikanaal naar Oude Lunterse Beek.

Onderweg zijn steigers aangelegd, die het eenvoudig maken om de stuwen te passeren over land. Informatie over kanoverhuur: klik hier.

Op de site van Recreatie Midden-Nederland staat een kaart van het rondje om Leusden.

De kanoroute kan worden uitgebreid met een flink stukje varen (5 km) door de grachten van Amersfoort. Op kanoroutes.nl vindt u een fotoreportage van de tocht met een kaart en wat tips. Nog veel meer informatie vindt u op kanoweb.nl.

 

Het Valleikanaal 14 km

Wie de Grebbelinie vanaf het water wil beleven kan sinds 2007 overal varen in het Valleikanaal. Negen kanosteigers werden dat jaar aangelegd door het Waterschap. Daardoor kunnen vrijwel alle stuwen in het kanaal worden gepasseerd. De Grebbeliniedijk met haar kazematten en loopgraven is vanaf het water te volgen van de Roode Haan bij Veenendaal tot voorbij Leusden. Het kanaal is prachtig blauw met groen sinds het Waterschap de oevers natuurvriendelijk heeft ingericht. Het kanaal heeft dan ook een belangrijke functie als ecologische verbindingszone.

Informatie over kanoverhuur: klik hier. Vraag naar zwemvesten en een tonnetje voor uw waardevolle spullen bij het verhuurbedrijf!

Op de site van het Waterschap staat informatie over kanovaren over het Valleikanaal.

Op de website kanoweb.nl vindt u informatie over kanoën langs de Grebbelinie in de Gelderse Vallei - 14km en tevens algemene informatie over 'met de kano langs de Grebbelinie'.

Kanoweb.nl