Grebbeliniemaand

De Grebbelinie is voor altijd verbonden met de maand mei. De Grebbeliniemaand vertelt van noord naar zuid over herdenken en het vieren van de vrijheid.

De Grebbeliniemaand is gegroeid uit de vorige edities vanaf 2008, toen het evenement als Grebbeliniedag van start ging en zich vervolgens presenteerde als Grebbeliniefestival. Aanvankelijk werd de dag vrijwel geheel door overheden georganiseerd, maar gaandeweg kregen en namen ondernemers en vrijwilligersorganisaties het initiatief. Ondanks een sterke afname van de subsidiebijdragen groeide het aantal evenementen in de maand mei door de bijdragen van deze partijen. In de Grebbeliniemaand hebben de initiatieven elkaar gevonden. 

De huidige opzet komt neer op een serie Grebbeliniedagen, allemaal in de maand mei. Door niet alle activiteiten tegelijk te organiseren, krijgen bezoekers de kans om op meerdere locaties kennis te maken met de linie. Kijk voor meer informatie onder het kopje programma.

Doe mee met de Grebbeliniemaand!

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op maandag 11 april 2016 18:47

Waar in 2015 het zwaartepunt lag in het zuiden van de Grebbelinie vanwege 75 jaar Slag om de Grebbeberg, daar zijn de activiteiten in 2016 weer verspreid over de gehele linie. In het programma komt u activiteiten tegen die zijn aangemeld, zoals de Grebbeliniewandeltocht in Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg.

In het programma zijn ook doorlopende exposities opgenomen, waaronder de museumbunker te Leusden en het geheel vernieuwde Educatief Centrum Grebbelinie in Woudenberg. 

Organiseert uw gemeente, stichting of vereniging ook een activiteit of evenement m.b.t. de Grebbelinie? Reageer via info@grebbelinie.nl en we plaatsen uw activiteit in het overzicht!