• Oproep Mussert voor deelname aan Duitse veldtocht
    zondag 28 juni 1942
    Lees verder >>

Donateurs

Grebbelinie in BeeldVanaf de oprichting in 2004 wordt de Stichting Grebbelinie gesteund door donateurs. De stichting is een vrijwilligersorganisatie, die de kosten voor onderzoek en bescherming uit eigen middelen moet betalen. De stichting maakt wegenbouwers, beheerders en gemeenten attent op de aanwezigheid en het belang van de linie. Daardoor kunnen de afzonderlijke elementen van de linie behouden blijven. 

De stichting levert een bijdrage aan beheer, houdt rondleidingen, maakt brochures over de verschillende fortificaties en doet archiefonderzoek. Donateurs ontvangen bovendien het blad Grebbelinie in Beeld.

U wordt donateur door € 15,- (hoger bedrag is uiteraard ook welkom) over te maken op IBAN NL16 SNSB 0932 3958 80 van De Stichting Grebbelinie te Rhenen.

U kunt uw gegevens invullen op het donateursformulier. Daarop kunt u als nieuwe donateur tevens aangeven of u de laatste 3 nummers van Grebbelinie in beeld wil ontvangen, of meldingen van wandelingen.

Rondleidingen en wandelingen Stichting Grebbelinie

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op zondag 01 mei 2016 22:10

De Stichting Grebbelinie organiseert in 2016 weer diverse rondleidingen in de linie, zie hieronder.

Zondag 1 mei 2016 Rondleiding schammer. Samen met het Utrechts Landschap is er een rondleiding door natuurgebied De Schammer. De Stichting Grebbelinie verzorgt het deel van de wandeling m.b.t. de zesde inundatiekom en de wederopbouwboerderij 't Scham. De gids van het Utrechts Landschap doet het verhaal van het natuurproject in één van de jongste natuurgebieden tussen Leusden en Amersfoort. 

Werk aan de Glashut 

Zaterdag 10 september 2016 Rondleiding Werk aan de Glashut Een gids van de Stichting Grebbelinie (Ted Smeding) leidt u op Open Monumentendag rond over het Werk aan de Glashut in Amersfoort. Startpunt is de parkeerplaats bij de Jachthaven De Stuw(Stuw 5, Amersfoort, dus niet bij het Werk aan de Glashut). Aangezien dit een verdedigingswerk in particulier bezit is, betekent de Open Monumentendag dé kans om dit stukje groen in Amersfoort te bezoeken. Ook niet-donateurs zijn welkom! Start rondleiding: 12.00 uur.