• Veel oog voor verborgen erfgoed op Grebbelinie Platform
  Lees verder >>
 • Grote opkomst bij rondleiding over Werk aan de Glashut
  Lees verder >>
 • Geslaagde Grebbelinie-excursie over de Eem
  Lees verder >>
 • Grebbeliniewandeltocht maakt een zonnige nieuwe start
  Lees verder >>
 • Grebbeliniewacht Stichting Grebbelinie actief op de liniedijk in Woudenberg
  Lees verder >>
 • Aannemer tekent contract voor de Grebbelinie
  maandag 21 oktober 1799
  Lees verder >>

Donateurs

Grebbelinie in BeeldVanaf de oprichting in 2004 wordt de Stichting Grebbelinie gesteund door donateurs. De stichting is een vrijwilligersorganisatie, die de kosten voor onderzoek en bescherming uit eigen middelen moet betalen. De stichting maakt wegenbouwers, beheerders en gemeenten attent op de aanwezigheid en het belang van de linie. Daardoor kunnen de afzonderlijke elementen van de linie behouden blijven. 

De stichting levert een bijdrage aan beheer, houdt rondleidingen, maakt brochures over de verschillende fortificaties en doet archiefonderzoek. Donateurs ontvangen het blad Grebbelinie in Beeld driemaal per jaar en hebben tevens het gehele jaar gratis toegang tot het Grebbeliniebezoekerscentrum.  

U wordt donateur door € 15,- (hoger bedrag is uiteraard welkom) over te maken op IBAN NL16 SNSB 0932 3958 80 van De Stichting Grebbelinie te Amersfoort.

U kunt uw gegevens invullen op het donateursformulier. Daarop kunt u als nieuwe donateur tevens aangeven of u de laatste 3 nummers van Grebbelinie in beeld wil ontvangen, of meldingen van wandelingen.

Rondleidingen en wandelingen Stichting Grebbelinie

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op zaterdag 29 juli 2017 09:16

De Stichting Grebbelinie organiseert in 2017 weer diverse rondleidingen in de linie, zie hieronder.

Werk aan de Glashut 

Zaterdag 9 september 2017 Rondleiding Werk aan de Glashut Een gids van de Stichting Grebbelinie (Ted Smeding) leidt u op Open Monumentendag rond over het Werk aan de Glashut in Amersfoort. Startpunt is de parkeerplaats bij de Jachthaven De Stuw(Stuw 5, Amersfoort, dus niet bij het Werk aan de Glashut). Aangezien dit een verdedigingswerk in particulier bezit is, betekent de Open Monumentendag dé kans om dit stukje groen in Amersfoort te bezoeken. Ook niet-donateurs zijn welkom! Start rondleiding: 12.00 uur.