Er zijn geen evenementen gevonden

Best bezochte boerenmarkt op Hoeve de Beek

Door Bert Rietberg, woensdag 11 augustus 2010 21:06
Categorie: Recreatie

Ze worden steeds mooier, de boerendagen op Hoeve de Beek. Het evenement werd weer door duizenden mensen bezocht en het was dan ook goed toeven tussen de fruitbomen en de kramen, waar mandenvlechters, wolspinners en de talloze verkopers op veel belangstelling konden rekenen.

Boerendag

De kraam van de Stichting Grebbelinie in't Vizier werd goed bezocht.

Het was al zichtbaar op het grote parkeerterrein en aan de honderden fietsen op het gras; de vele vrijwilligers van Hoeve de Beek hadden niet voor niets veel moois voorbereid. Mede door het fraaie weer en de uitstekende organisatie genoot groot en klein van de markt in Woudenberg.

AspergeversperringDe Stichting Grebbelinie in het Vizier gidste grote groepen door de loopgraaf, waar sinds dit jaar tevens een aspergeversperring te zien is. Het betonblok met stalen balken werd in 2008 in Amersfoort aangetroffen tussen het puin en gered van de stort. Nu getuigt het van de weerstand in 1940 op de Liniedijk, na een kundige restauratie. Terug in de Hoeve kon het publiek de tentoonstelling bezoeken op de hooizolder van de boerderij. RTV Utrecht schatte het evenement en de Grebbelinie op waarde door er een live-uitzending aan te wijden via het radioprogramma Radio M, die werd gepresenteerd vanuit een tent op het terrein.

Met modelvliegtuigjes werden voedseldroppings nagebootst. Kinderen die geluk hadden wisten een neerkomend snoeppakketje te bemachtigen. Anderen grabbelden naar prijsjes, reden rond in een huifkar of op een modelspoorbaan. Een Dorswedstrijd was een andere primeur op de Boerenmarkt, die vast een vervolg zal krijgen bij een volgende gelegenheid. Wie dit op Hoeve de Beek wil meemaken, moet nog even geduld hebben; de volgende Boerenmarkt hoopt men op dinsdag 5 juli 2011 te organiseren.


Terug naar het nieuwsoverzicht