Er zijn geen evenementen gevonden

Fietstocht Lions Club Hoevelaken langs linie en Valleikanaal.

Door Simon Arnoldussen, maandag 24 mei 2010 13:55
Categorie: Recreatie

De jaarlijkse fietstocht van Lions Club Hoevelaken vindt plaats op zaterdag 5 juni. Dit jaar zijn er twee tochten uitgezet: één voor volwassenen (ca. 35 km) en één voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar (ca. 10 km).

Fietspad Leusden

Fietsers ter hoogte van de Langesteeg, Leusden. (Foto: Bert Rietberg)

De route voor volwassenen
De route voor volwassenen loopt via Leusden langs het Valleikanaal naar Scherpenzeel. Tijdens deze prachtige tocht zal aandacht worden besteed aan de Grebbelinie, waarlangs een groot deel van de tocht voert en waarvan het Valleikanaal een onderdeel vormt. De Lions Club biedt de deelnemende fietsers een consumptie aan bij Hoeve De Beek in Woudenberg. Daar kan ook tegen een kleine vergoeding de permanente expositie van ‘Stichting De Grebbelinie in het Vizier' worden bezocht. De tocht gaat dan door een prachtig stuk natuurgebied en via De Glind weer terug naar Hoevelaken. Op de terugweg is er nog een rustpunt op een vrije locatie langs de route waar u een verfrissing wordt aangeboden.

Kinderroute
De route voor kinderen voert langs de Koedijkerweg en door het nieuwe natuurgebied Bloeidaal via Stoutenburg naar Landgoed Stoutenburg. Tijdens deze tocht zal veel aandacht worden besteed aan de natuur en de omgeving, en kan door de kinderen aan een quiz worden meegedaan. Er wordt een leuke verrassing verloot onder de deelnemers. De fietstocht eindigt in het Koetshuis op Landgoed Stoutenburg. Daar kan gekozen worden uit twee activiteiten:

• de kinderen kunnen hier zelf het Stouteschoenenpad lopen (bordjes volgen, duur minimaal 30 minuten);
• om 11.30 en 12.15 uur is er een wandeltocht door het bos met een gids waaraan ook een speurtocht is gekoppeld (duur plm. 45 - 60 minuten).

Starttijden en kosten
Aanmelden voor één van beide tochten kan bij het startpunt, de muziektent op het Van Aalstplein in Hoevelaken op zaterdag 5 juni tussen 09.00 uur en 10.30 uur. De kosten bedragen € 3,50 p.p. voor de tocht langs het Valleikanaal en € 2,50 p.p. voor de tocht naar Landgoed Stoutenburg. Kinderen van 12 jaar en jonger gratis! Tijdens de tochten verzorgt Fietswereld Henk van de Kleut hulp bij onverhoopte pech en stelt Super de Boer een versnapering beschikbaar. De netto opbrengst van de jaarlijkse fietstocht van de Lions Club Hoevelaken gaat naar het goede doel van dit jaar: het Hospice te Nijkerk.


Terug naar het nieuwsoverzicht