Er zijn geen evenementen gevonden

Wandeling langs gedenkstenen oorlogsslachtoffers

Door Tekst: HVOV, Foto: Aart Aalbers, woensdag 21 april 2010 19:01
Categorie: Geschiedenis

De Historische Vereniging Oud Veenendaal markeert woensdag 5 mei aanstaande op de Algemene Begraafplaats aan de Munnikenweg (Munnikenhof) in Veenendaal, de graven van oorlogsslachtoffers en gedenkstenen waarop gerefereerd wordt naar oorlogsslachtoffers.

Begraafplaats Veenendaal

Op deze begraafplaats liggen een aantal Nederlandse militairen, een Canadese piloot, verzetstrijders, omgekomen burgers etc. begraven. Maar ook staat op enkele gedenkstenen een in memoriam voor een omgekomen zoon, vader of beide. Vanaf 10.00 uur zal bij ongeveer vijftig graven een kleine uitvoering van de Hollandse driekleur geplaatst worden, waarna belangstellenden, als een soort eerbetoon op deze Bevrijdingsdag, een rondgang over het oude gedeelte van de begraafplaats kunnen maken.

Wanneer u vanaf het toegangshek nabij de parkeerplaats de pijlen volgt, komt u op het oude gedeelte van de begraafplaats bij een informatietafel waar gedurende de gehele dag enkele leden van de historische vereniging aanwezig zullen zijn om bezoekers een kleine brochure aan te reiken waarop de namen, grafnummers en dergelijke vermeld staan. Tevens kan men bij deze personen informatie inwinnen of juist informatie over oorlogsslachtoffers verstrekken zodat dit door hen opgetekend kan worden. Hoewel er uiterst zorgvuldig te werk is gegaan, is het altijd mogelijk dat oorlogsslachtoffers vergeten zijn. U kunt de vereniging op dergelijk omissie attent maken, dit om herhaling te voorkomen. Na 16.00 uur zullen de vlaggetjes weer verwijderd worden, maar is iedereen natuurlijk vrij om tot sluitingstijd de gehele begraafplaats te bezoeken.

Voor reacties: monumenten@oudveenendaal.nl


Terug naar het nieuwsoverzicht