Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Grebbeliniefestival: dagen waar muziek in zit!

Door Bert Rietberg, Elly van Geest, zondag 14 februari 2010 11:10
Categorie: Recreatie

Op 14 en 15 mei wordt voor de derde maal op rij de Grebbeliniedag georganiseerd. De dag wordt vooraf gegaan door het Grebbeliniefestival op 14 mei, dat het geheel een extra feestelijk tintje geeft. In mei 2010 is het immers 65 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd.

Grebbeliniedag 2009

Een beeld van de Grebbeliniedag in 2009 bij Hoeve de Beek.

In 2010 wordt het Grebbeliniefestival georganiseerd met als thema Muziek en Vrij Zijn. De Meidagen herinneren ons aan de bevrijding in 1945 en de festiviteiten in de dorpen en steden. Tegelijkertijd doen ze denken aan het verliezen van die vrijheid in mei 1940 en het bombardement op Rotterdam. Op en rond deze Grebbeliniedagen worden tal van activiteiten georganiseerd, die enerzijds refereren aan het feestelijke karakter en anderzijds het gevecht om de vrijheid accentueren.

Activiteiten

GrebbeliniefestivalEr komt een speciale Grebbeliniecompositie, die half maart beschikbaar is voor de muzikanten.
Op vrijdagmiddag 14 mei is er in 12 gemeenten van de Grebbelinie een muziekoptreden vanaf 15.00 uur met allerlei plaatselijke muziekgezelschappen. De burgemeester van elke gemeente opent dit door de eerste tonen van de Grebbeliniemelodie op een trompet/bugel te blazen. Vrijdagavond vindt er een groot muziekspektakel plaats op Fort aan de Buursteeg.
Zaterdag 15 mei is de Grebbeliniedag: allerlei activiteiten langs de Grebbelinie met muziek als blauwe draad, maar ook rondleidingen, excursies, lunchconcert Grebbeberg, quintathlon, fiets-en wandeltochten langs de Grebbelinie, workshops, Nederland Paraat en Corps Dumoulin, een tocht van Keep them Rolling, allerlei muziekoptredens langs de Grebbelinie en nog veel meer.

Meer informatie: www.grebbeliniefestival.nl

Gemeenten die meedoen met de Grebbeliniedag zijn : Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg, Ede, Leusden, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Wageningen en Woudenberg.

 


Terug naar het nieuwsoverzicht