Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Nieuw Boek veteraan Jagtenberg

Door Bert Rietberg, zondag 31 januari 2010 17:13
Categorie: Geschiedenis

Veteraan W.D. Jagtenberg heeft een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de strijd tegen het Ministerie van Defensie over het boek "Mei 1940. De strijd op Nederlands grondgebied." Zijn nieuwe boek "Ik beschuldig" is uit bij uitgeverij Aspekt.

Gesneuvelden identificeren op de Grebbeberg

Identificatie van gesneuvelden na de gevechten op de Grebbeberg.

Al vijftien jaar strijdt veteraan W. D. Jagtenberg tegen de conclusies die door twee medewerkers van de Sectie Militaire Geschiedenis werden getrokken in het boek "Mei 1940. De Strijd op Nederlands grondgebied". In het boek worden vermeende Nederlandse schendingen van het oorlogsrecht vergeleken met die aan Duitse zijde en komt men tot de conclusie dat deze schendingen incidenteel waren en aan beide zijden voorkwamen. In "Ik beschuldig" neemt dhr. Jagtenberg stelling tegen deze en andere opvattingen aan de hand van eigen ervaringen op de Grebbeberg en die van zijn medestrijders.

In 1995 schreef dhr. Jagtenberg al een brochure Geschiedvervalsing over de Meidagen 1940 n.a.v. genoemde conclusies.

Tweede druk

Met de tweede druk in 2005 van het boek van de SMG leek de lucht geklaard. De auteurs beloofden passages aan te passen en met spanning werd uitgezien naar de herziene uitgave. Bovendien hoopte W.D. Jagtenberg dat de auteurs openlijk afstand zouden nemen van de eerdere conclusies die hij en zijn medeveteranen als grievend hadden ervaren. In het nieuwe boek van dhr. Jagtenberg leest u in welke mate de wijzigingen in zijn ogen werden doorgevoerd en welke strijd er nodig was om het verhaal van ooggetuigen onder de aandacht te brengen van Defensie.

Ik beschuldig Vijftien jaar strijd tegen het Ministerie van Defensie over haar boek Mei 1940. De strijd op Nederlands grondgebied. W.D. Jagtenberg ISBN: 9789059119093 Prijs: €19.95  Meer informatie...


Terug naar het nieuwsoverzicht