Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Mobiel Infocentrum weer kostenloos te boeken in 2010

Door Bert Rietberg, Martin Vastenhout, zondag 24 januari 2010 13:09
Categorie: Geschiedenis

Het mobiele infocentrum voor De Grebbelinie is nog steeds kostenloos te boeken door iedereen die op zijn activiteit wat over de grebbelinie wil vertellen. In 2009 is het verplaatsbare centrum door ongeveer 20 organisaties over de vloer geweest, zo laat Martin Vastenhout van Stichting Werk aan de Linie weten. Tal van stichtingen, scholen, bibliotheken, ondernemers en gemeenten gebruikten de reizende tentoonstelling als waardevolle aanvulling van hun activiteit in de linie.

Mobiel informatiecentrum Grebbelinie

Het mobiele bezoekerscentrum werd in 2008 gemaakt in afwachting van het ‘Bezoekerscentrum Grebbelinie' op het Fort aan de Buursteeg. De wagen kreeg als tekst mee: "Grebbelinie is weer Gemobiliseerd!" Het infocentrum is een Grebbeliniegroene ‘schaftwagen' van 2.20 bij 6 meter met een expositie over de Grebbelinie. Met deze reizende expositie proberen de initiatiefnemers aan de bezoekers duidelijk te maken dat de Grebbelinie meer is dan 10 mei 1940. Het is zodanig ingericht dat er ruimte is voor de kleinste bioscoop van Nederland, een minibioscoop met vijf stoelen waar verschillende korte filmpjes over de Grebbelinie vertoond worden, informatiepanelen en een zogenoemde ‘linietafel' (met een telefoonverbinding met het front) waarin uitleg wordt gegeven over de geschiedenis en de werking van de Grebbelinie, een kinderhoek met digitale memoriespellen en de Grebbequiz, de Grebbescoop met huidige en toekomstige ontwikkelingen.

De Grebbelinie is weer Gemobiliseerd is een prima mogelijkheid om aan een groter publiek duidelijk te maken wat de Grebbelinie is. Wie het mobiele centrum wil bestellen, moet daarvoor alleen een boekingsformulier invullen. Er is tevens een digitale agenda, waarop te zien is welke data al door andere organisaties besproken zijn. Deze en andere informatie is te vinden op de website www.fortvechten.nl , onder de knop 'infocentra'.


Terug naar het nieuwsoverzicht