Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Meer dan 100.000 bezoekers in 2009

Door Bert Rietberg, zaterdag 09 januari 2010 09:51
Categorie: Recreatie

De website grebbelinie.nl heeft in 2009 voor het eerst de grens van de honderduizend bezoekers overschreden. De pagina's over de meidagen 40, de mobilisatie en de 200 jaar geschiedenis werden weer veel bezocht, maar hadden in 2009 stevige concurrentie van de recreatiepagina's, die zich aandienden in de top 10 van het jaar.

Valleikanaal

Peddelen in het Valleikanaal. (foto Robert Dam, Madventure)

De opmars van de belangstelling voor recreatie in de Grebbelinie is wel verklaarbaar. Diverse ondernemers hebben hun activiteiten verbonden met de linie, die al varend, fietsend, skatend of wandelend wordt bezocht. De pagina's over recreatie trokken niet alleen in de zomermaanden veel bezoekers; de pagina over activiteiten in de linie stond 10 van de 12 maanden in de top 10 van de meeste bezochte pagina's. Ook fietsverhuur (6 maanden), kanoverhuur(4 maanden) en bezoeken (2 maanden) waren populair. De pagina over overnachten stond in maart op de 4e plaats, terwijl de site inmiddels toch honderden pagina's telt.

De SVGV werkt o.a. samen met Staatsbosbeheer, het Waterschap Vallei & Eem en het Utrechts Landschap om de linie beter beleefbaar te maken en daarmee ook interessanter voor bezoekers. Aangezien het gebied tevens van belang is als ecologische zone, betekent het een stukje maatwerk om alle belangen in de linie mee te nemen. 

De meidagen '40 zullen in 2010 speciale aandacht krijgen op deze website. Het is dit jaar immers 70 jaar geleden dat de nauwelijks geoefende soldaten van het gemobiliseerde Nederlandse leger het moesten opnemen tegen sterke Duitse eenheden. Voor dagboekfragmenten en foto's uit de periode 1939-'40 houden we ons aanbevolen. Ze zullen dit jaar, met bronvermelding, worden opgenomen op de site. Bijdragen kan u sturen naar info@grebbelinie.nl.


Terug naar het nieuwsoverzicht