Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Nieuwe weblog vestingbouw.nl

Door Bert Rietberg, Raymond Uppelschoten, zaterdag 19 december 2009 10:58
Categorie: Vestingwerk

Raymond Uppelschoten, in de Grebbelinie vooral bekend vanwege zijn succesvolle optreden tijdens de Grebbeliniedag, lanceerde een nieuwe weblog, te vinden op www.vestingbouw.nl.

RaymondVanUppelschoten

In korte tijd is Raymond al aardig ingeburgerd in de Grebbelinie, mede door zijn vernieuwende ideeën. Waar iedereen bij de Grebbelinie denkt aan de Tweede Wereldoorlog, vraagt Van Uppelschoten aandacht voor de minder bekende periode; de 18e en 19e eeuw. En hoewel internet hét medium is om snel aan informatie te komen, breekt Raymond een lans voor archiefonderzoek. Met zijn nieuwe weblog probeert hij mensen te verleiden om zelf op onderzoek te gaan in het archief. Raymond: "Op deze weblog schrijf ik vrijwel om de dag een kort bericht over een fort, vesting, linie of ander onderwerp dat de Nederlandse vestingbouw betreft. Daarbij leg ik altijd een link naar archiefstukken die betrekking hebben op het fort of de gebeurtenis die ik beschrijf." 

Doel

Doel van de blog is het goede archiefonderzoek naar vestingen te stimuleren. De artikelen zijn voor een breed publiek en bieden ingangen naar relevante archiefstukken. Prachtige onderzoeksvondsten zul je niet aantreffen op vestingbouw.nl: daarvoor is een weblog niet het juiste medium. Maar als ik nu en dan inspireer tot goed vestingbouwkundig archiefonderzoek, zou dat mooi zijn. De blog is nu een maand in de lucht, zonder al te veel publiciteit en ik heb de eerste reacties al mogen ontvangen dat mensen op het spoor zijn gezet van interessante stukken.

Ondersteuning

Vestingbouw.nl is geen commerciële weblog: er wordt niets verkocht of aangeprezen. De blog wordt ondersteund door Het Leege Land, projectbureau voor landmeten, cartografie en vestingbouw van 1600 tot 1900. Daarmee kan de blog in de lucht blijven en er ook nog goed uitzien.

Heb je dus interesse in vestingen, forten, linies en aanverwante onderwerpen én in de archiefstukken die meer informatie geven over deze aspecten, bekijk de blog dan eens op www.vestingbouw.nl.

 


Terug naar het nieuwsoverzicht