Er zijn geen evenementen gevonden

De Grebbelinie zal niet verloren gaan!

Door Susanne Veenendaal, SVGV, maandag 09 november 2009 16:39
Categorie: Projecten

De Grebbelinie is verhuisd! Sinds juni valt het uitvoeringsprogramma Grebbelinie onder verantwoordelijkheid van Projectbureau SVGV. Een nieuw adres en daarbij een nieuw gezicht in de vorm van Annet Geijtenbeek. Annet is de nieuwe programmamanager.

Annet Geijtenbeek

De Grebbelinie huist sinds afgelopen zomer in Scherpenzeel. Projectbureau SVGV is nu de stuwende kracht achter het uitvoeringsprogramma. Dit past in de filosofie van de provincie Utrecht en Gelderland die aansturen op een hechte samenwerking met het gebied. "SVGV was al nauw betrokken bij de Grebbelinie en de projecten. Het projectbureau beschikt over een groot netwerk, waardoor voorstellen goed afgestemd en beslissingen snel genomen kunnen worden. De keus voor SVGV is dan ook logisch te noemen", aldus Annet.

Annet is enthousiast over de Grebbelinie. "Er is de laatste jaren veel aandacht voor cultuurhistorische linies. Denk bijvoorbeeld aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het doel is om de Grebbelinie die in de 18e eeuw is aangelegd, te herstellen en te behouden voor de toekomst. Dit gebeurt door tal van spraakmakende projecten, onder andere door de realisatie van het Grebbeliniepad (een ‘Lange Afstand wandelpad') en het herstel van Fort aan de Buursteeg (tussen Renswoude en Veenendaal)."

Slingerend door Utrecht én Gelderland
De Grebbelinie loopt grotendeels door de provincie Utrecht, maar ook een stuk door de provincie Gelderland. Annet: "Projecten als de Grebbelinie vallen over provincie- en gemeentegrenzen heen. Ook instanties als Staatbosbeheer en het Waterschap werken hard aan het ‘boven water houden' van de Grebbelinie."
De Grebbelinie is een belangrijke linie in de Vallei. Niet alleen vanwege haar cultuurhistorische rijkdom, maar ook omdat het herstel en de ontwikkeling van deze linie nieuwe economische mogelijkheden biedt.

De geboren en getogen Utrechtse is blij met haar nieuwe functie. "Ik heb het prima naar mijn zin; een mooie opdracht. De Grebbelinie is een interessante verdedigingslinie met een rijke historie. Dat mag niet zomaar verloren gaan!"


Terug naar het nieuwsoverzicht