Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Winnaars schrijfwedstrijd niet langer geheim

Door Bert Rietberg, zaterdag 17 oktober 2009 14:08
Categorie: Recreatie

Begeleid door tromgeroffel maakte Guido de Wijs donderdagavond de top 10 van de schrijfwedstrijd bekend. De schrijvers onthulden in hun verhalen en gedichten 'Geheimen van de Linie'. Het leverde veel applaus en bewondering op van de jury en de aanwezigen in Amersfoort.

Winnaars schrijfwedstrijd

De trotse winnaars van de schrijfwedstrijd met links de voorzitter van de jury, Guido de Wijs en rechts Anneke Raven, gedeputeerde van de provincie Utrecht.

Liefst 72 boeiende inzendingen hielden de juryleden een week lang uit hun slaap. Steeds weer was het genieten van verhalen en gedichten rond het thema Geheimen. Een thema dat prachtig past bij de Grebbelinie, omdat het gebied tot de verbeelding spreekt zonder alles te verklaren en bruist van de verhalen zonder dat iedereen het weet. De 10 schrijvers die hun geheim prijsgaven kregen op de finale avond in Amersfoort terecht veel lof toegezwaaid.

De eerste prijs werd gewonnen door Rijk Arends met het knap opgebouwde verhaal 'Blauwe violen'. De tweede prijs was voor Annette Kalkman, een dichteres die speelt met woorden in 'Langs de Grebbe'. De derde prijs ging naar Jan Zachariasse met het aangrijpende en waargebeurde verhaal 'Grebbeberg'.

Meer informatie en alle verhalen op www.geheimenvandelinie.nl


Terug naar het nieuwsoverzicht