Er zijn geen evenementen gevonden

Opening Grebbeliniedag in Veenendaal

Door Gerard Muller, zondag 26 april 2009 20:05
Categorie: Recreatie

Dit jaar zal de opening van de 2e Grebbeliniedag verricht worden in Veenendaal door de gedeputeerde van de Provincie Utrecht Anneke Raven. Tevens is dit het startsein voor de restauratie van de hier aanwezige S7 kazemat.

Kazemat S7 Veenendaal

De bijzondere Nederlandse kazemat met 7 schietgaten in Veenendaal.

Van 09.30 tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom op de Valleistraat 188 in Veenendaal. Om 10.00 uur zal het startschot voor deze dag gegeven worden en kan men o.a. een kijkje in de kazemat nemen.
Er is een kraam aanwezig met informatie over de Grebbelinie, de kazemat S7, IVN en de Historische Vereniging Oud Veenendaal.
Het publiek kan een kijkje nemen in het mobiele informatiecentrum van de Grebbelinie met de kleinste bioscoop van Nederland (een mini-bioscoop met vijf stoelen waar verschillende korte filmpjes over de Grebbelinie vertoond worden), informatiepanelen (o.a. met een zogenoemde linietafel) waarin uitleg wordt gegeven over de geschiedenis en de werking van de Grebbelinie, informatie over de huidige Grebbelinie en over toekomstige ontwikkelingen en een kinderhoek.
Verder zullen er een aantal Amerikaanse legervoertuigen uit 1942-43 te bezichtigen zijn.
Tenslotte zal het door de HVOV net uitgebrachte fotoboekje van Gerard Muller; "De Grebbelinie. Wat er nog aan herinnert"  te koop zijn. Het bezoek aan de kazemat kan goed gecombineerd worden met een uitgezette wandeling of fietstocht.

Zie voor meer informatie en het volledige Grebbeliniedag programma: www.grebbeliniedag.nl


Terug naar het nieuwsoverzicht