Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Snertwandeling in de linie valt goed in de smaak

Door Bert Rietberg, zaterdag 21 februari 2009 20:20
Categorie: Recreatie

Ondanks het het matige weer was het weer dringen bij Hoeve de Beek. Ruim 200 deelnemers trotseerden de elementen, verwarmd door chocolademelk en erwtensoep.

Snertwandeling

De deelnemers drinken zich eerst wat moed in met een lekkere beker chocolademelk.

Rond 18.00 uur gingen de eerste deelnemers op stap. Zes kilometer door het donker over de liniedijk, die op diverse plaatsen verlicht werd met lantaarns. Het leverde prachtige plaatjes op van de lichtjes die weerkaatsten in het water. Onderweg kwam men regelmatig vrijwilligers tegen van de Stichting Grebbelinie in het Vizier, die voorkwamen dat groepjes wandelaars het spoor bijster zouden raken. De meeste wandelaars hadden zich getuige hun laarzen of stevige schoenen goed voorbereid op de tocht. Dit bleek niet overbodig, omdat het hier en daar leek alsof er een bescheiden inundatie was gesteld.

wachtpost

Na een kilometer of 5 zagen de wandelaars opnieuw een lantaarn, maar deze keer een exemplaar die leek te bewegen! Dichterbij gekomen bleek dit te kloppen, omdat het licht werd vastgehouden door een soldaat in Nederlands uniform (model 1940). Nadat de soldaat had verteld over wachtposten in de Grebbelinie en een controle rond het woord Scheveningen (dat Duitsers niet goed zouden kunnen uitspreken) wandelde men verder richting oliebollenkraam. Tenslotte genoot men bij Hoeve de Beek van één van de soepen die in grote ketels stonden te dampen. Een prachtig initiatief dat volgend jaar hopelijk een vervolg krijgt.

 


Terug naar het nieuwsoverzicht