Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Geslaagde wandeling over Grebbeberg

Door Bert Rietberg, zaterdag 17 januari 2009 14:38
Categorie: Stichting Grebbelinie

De Grebbeberg is een gebied vol verhalen. Geschiedenissen die eigenlijk niet achter ons liggen, maar ook vandaag de dag nog emoties oproepen en indruk maken. Niet alleen bij de nabestaanden van oudstrijders, maar bij alle mensen die kennis nemen van de gebeurtenissen. Bernier Cornielje van Stichting De Greb nam de groep van de Stichting Grebbelinie mee over de Erebegraafplaats en de Heimersteinselaan om de Slag om de Grebbeberg uit diverse invalshoeken te belichten.

Grebbeberg2009

Donateurs en medewerkers van de Stichting Grebbelinie bij de kazemat met loopgraaf op de Heimersteinselaan.

Over de Slag om de Grebbeberg zijn tal van boeken verschenen en ook op internet is een schat van gegevens beschikbaar via www.grebbeberg.nl Toch zijn de verhalen nergens zo voelbaar als op de Grebbeberg zelf. Daar ervaar je de handicap van het beperkte schootsveld, de onoverzichtelijkheid van het terrein en vooral de betekenis van de grafmonumenten op het Ereveld.

Op deze zaterdagmorgen in januari werd naast de Erebegraafplaats tevens de kazemat aan de Heimersteinselaan aangedaan, waarna de stoplijnloopgraaf werd bezocht en gezamelijk werd afgesloten en nagepraat met koffie in een restaurantje op de Grebbeberg. De Stichting Grebbelinie hoopt in 2009 meer wandelingen te organiseren met haar donateurs. De wandelingen worden vooraf aangekondigd op de website in de evenementenkalender en tevens persoonlijk aan donateurs waarvan het mailadres bekend is. 

Donateur worden...


Terug naar het nieuwsoverzicht