Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Leerlingen ontdekken Grebbelinie

Door Bert Rietberg, foto via Jesse de Vries, zondag 23 november 2008 20:56
Categorie: Vestingwerk

Het heeft jaren geduurd, maar het begint te veranderen. Waar de Liniedijk jarenlang anoniem in het landschap lag, beginnnen steeds meer leerlingen de Grebbelinie als studieobject te ontdekken. Al dan niet aangemoedigd door het thuisfront ondernemen leerlingen van 10 tot 18 jaar nu al enkele jaren prachtige initiatieven om het verhaal van de Linie door te vertellen aan hun klasgenoten.

Glashut Winter 2008

Zo besloot Robert van Swetselaar van het Ichtus College te Veenendaal zijn profielwerkstuk van HAVO 5 te houden over de Grebbelinie. Met name de geschiedenis van de meidagen op de Grebbeberg interesseert hem. Momenteel werkt hij aan een wandelkaart van de Grebbeberg, die de wandelaar gaandeweg vertelt wat er allemaal op de berg herinnert aan de slag op 11-13 mei 1940. Hij was een van de leerlingen uit het voorgezet onderwijs die de afgelopen twee maanden een aspect uit de linie belichtte om er een spreekbeurt, presentatie of werkstuk van te maken.

Het is helemaal mooi als de leerkracht toestemming geeft om met de klas op de fiets te stappen om de spreekbeurt of presentatie in het veld te houden. Vorige week overkwam dat groep van Jesse, Mike en Tim van een basisschool te Hoogland. Ze besloten een presentatie te houden op het Werk aan de Glashut, waar tijdens de tocht bovenstaande foto werd gemaakt. Het kan niet anders dan een heel bijzondere dag zijn geweest. Met zoveel belangstelling van leerlingen ziet de toekomst van de Grebbelinie er rooskleurig uit!


Terug naar het nieuwsoverzicht