Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Herstelbeheer Grebbelinie leidt tot tijdelijke afsluitingen in Renswoude

Door F. van Diepen, provincie Utrecht (red. B.Rietberg), vrijdag 10 januari 2020 16:27
Categorie: Projecten

Provincie Utrecht en Staatsbosbeheer werken samen aan het herstelbeheer van de linies op de Grebbelinie. Vanaf 13 januari zal er worden gewerkt aan het traject Fort Daatselaar-Barneveldse straatweg en het traject Oude Holleweg-Groeperweg. Tijdens de werkzaamheden zijn deze trajecten voor wandelaars en fietsers gesloten in verband met de veiligheid.

Groeperkade ten westen Fort Daatselaar. Dit is één van de twee dijkvakken die tijdelijk worden afgesloten. Fort Daatselaar wordt daardoor in die periode moeilijker bereikbaar. (foto: Bert Rietberg)

Werkzaamheden

Op beide trajecten wordt het aantal bomen verminderd en zal een deel van de struiken worden afgezet.  Op deze manier kunnen de overige bomen een brede en stabiele kroon vormen en zeer oud worden. bovendien krijgt de ondergroei van struiken en bramen meer licht. Het toekomstbeeld is een stabiele beplanting, die zowel in de kroon als in de struiklaag voldoende kwaliteit biedt voor vogels, kleine zoogdieren, dassen en reeën. 

Planning werkzaamheden

De werkzaamheden voor de werkzaamheden zijn gepland in de periode van 13 januari en begin maart 2020. In verband met de veiligheid zullen de paden afgesloten zijn voor wandelaars en fietsers. Omwonenden worden direct geïnformeerd door de aannemer. De aannemer, die het werk uitvoert is Van der Bijl en Heierman b.v. uit Opheusden. 

Meer informatie

Voor vragen kunt u terecht bij

v/d Bijl& Heiermann, Emile Penn           emile@vdbh.nl

Provincie Utrecht      Frans van Diepen frans.van.diepen@provincie-utrecht.nl


Terug naar het nieuwsoverzicht