• Ontmoeting Prevost en De Roij na onderzoek
    maandag 14 augustus 1741
    Lees verder >>

Grebbelinie-excursie op vrijdag 28 september

Door Cor Keuning, Stichting Grebbelinie, woensdag 25 juli 2018 11:12
Categorie: Stichting Grebbelinie

Op vrijdag 28 september organiseert Stichting Grebbelinie een excursie in samenwerking met Fietsboot Eemlijn. Die dag hebben wij de fietsboot afgehuurd voor een Grebbelinie-programma. De boot vaart die dag naar Bunschoten-Spakenburg en terug. Op de heenreis krijgt u uitleg over het zichtbare noordelijke deel van de Grebbelinie.

De fietsboot Eemlijn iets ten zuiden van het Werk bij Krachtwijk. Op de achtergrond is de Grebbeliniedijk zichtbaar met een betonnen kazemat uit 1939-1940. (foto: Cor Keuning)

Het noordelijke deel van de Grebbelinie begint in de Eemhaven en loopt langs de Eem tot het Werk bij Krachtwijk. Grote delen van deze linie met vele kazematten zijn vanuit de boot te zien. Daarna kan worden genoten van het landschap rond deze rivier met veel vogels. In Bunschoten-Spakenburg is een ruime pauze, zodat er gelegenheid is om de historische haven te bezoeken, het museum, de restanten van de wegversperring 1940 op de Oostdijk of om een lekker visje te nuttigen. De voormalige zeesluis in Bunschoten-Spakenburg was onderdeel van de Grebbelinie want door deze te sluiten kon het omliggende land onder water worden gezet.

Het programma start met afvaart om 10.00 uur (dus graag uiterlijk 9.45 uur aanwezig) bij de aanlegplaats van Fietsboot Eemlijn in Amersfoort. Deze aanlegplaats ligt vlak naast de voetgangers- en fietsersbrug naar het Eemplein (Nieuwe Eemhaven). Broodjes en soep als lunch en koffie & thee is inclusief. Aan het eind van de middag bent u terug in Amersfoort. Deelname kost € 10 per persoon en aanmelden kan door overmaken van dat bedrag op rekening NL16 SNSB 0932 3958 80 van Stichting Grebbelinie. Graag vermelden: ‘Dagje Eem’. Stichting Grebbelinie is op de boot aanwezig met een stand met informatiemateriaal.

Hoewel de tocht wordt georganiseerd door de Stichting Grebbelinie zijn ook introducees of andere belangstellenden van harte welkom. Desgewenst kunt u op de boot meer informatie krijgen over de Grebbelinie en de stichting.


Terug naar het nieuwsoverzicht