Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Eerste contouren van het bezoekerscentrum Grebbelinie worden zichtbaar

Door Bert Rietberg, Gebiedscoöperatie O-gen, zondag 11 december 2016 22:15
Categorie: Projecten

Het zijn nog maar enkele decimeters, maar met een beetje fantasie is de ingang van het bezoekerscentrum Grebbelinie al zichtbaar in het Fort aan de Buursteeg. Halverwege 2017 moeten we werkzaamheden aan het gebouw zijn afgerond.

Het vlechtwerk voor de bekisting van de fundering is aangebracht. (foto: Robert Timmer, Staatsbosbeheer)

Het weer was geen spelbreker in de eerste maand van de bouw van het bezoekerscentrum. In prima omstandigheden is de Firma Temmink van start gegaan. Er zijn hekken rond de bouwplaats geplaatst, evenals bouwketen en andere voorzieningen. Een grote berg zand markeert het grondwerk waar de fundering is voorbereid. Na het eerste graafwerk zijn metaalvlechters aan de slag gegaan, zodat de bekisting voor het beton kan worden aangebracht.

De parkeerplaats aan de Klompersteeg wordt voorzien van verharding. Het terrein zal plaats bieden aan circa 100 auto's. (foto: Bert Rietberg) 

Op korte afstand van het bezoekerscentrum wordt de parkeerplaats aangelegd. Er is gekozen voor een locatie naast de Klompersteeg en tussen de fortgracht en de tankgracht. Nadat het terrein in november is geégaliseerd is het voorzien van puingranulaat dat is verdicht met een trilplaat. Vervolgens is de parkeerplaats voorzien van een definitieve verharding.

Tussen De Klomp en Veenendaal wordt tegelijkertijd nog iets belangrijks gedaan voor de bereikbaarheid van het fort en het centrum. Treinreizigers kunnen het Fort aan de Buursteeg binnenkort via een goede en veilige wandelverbinding bereiken. Het betreft een wandelpad waar in de directe omgeving al jaren naar uit werd gezien, vanwege het vele autoverkeer over de Klompersteeg.

Werkzaamheden langs de Klompersteeg ten behoeve van het wandelpad. Rechts de Klompersteeg waar nauwelijks ruimte is voor wandel- en fietsverkeer. Met het pad is er nu eindelijk een goede verbinding met het fort. (foto: Bert Rietberg)


Terug naar het nieuwsoverzicht