Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Bouw Bezoekerscentrum Grebbelinie gaat van start

Door Persbericht provincie Utrecht, dinsdag 02 augustus 2016 14:56
Categorie: Projecten

Het gebied in en om Fort aan de Buursteeg wordt opnieuw ingericht. De gunningsstukken zijn eind mei getekend door Staatsbosbeheer en aannemer Temmink. Temmink verwierf de opdracht voor de realisatie van de bouw van ‘Bezoekerscentrum Grebbelinie’ en plaatste vandaag het bouwbord. Achter de schermen is hieraan samengewerkt door de Provincies Utrecht en Gelderland, Staatsbosbeheer, Waterschap Vallei en Veluwe, Gebiedscoörperatie O-gen, Regio Foodvalley en de omliggende gemeenten Renswoude, Veenendaal en Ede.

Het bouwbord wordt geplaatst op het terreplein van het Fort aan de Buursteeg. (Foto: Huisinga Fotografie)

Voor Fort aan de Buursteeg zijn ontwerpen gemaakt voor de bouw van ‘Bezoekerscentrum Grebbelinie’. Op 30 mei jl. zijn de gunningsstukken getekend door Staatsbosbeheer die opdracht geeft namens de partijen voor de bouw door aannemer Temmink. Naast de bouw van het bezoekerscentrum komt er een nieuw parkeerterrein en een nieuwe wandel-verbinding tussen station de Klomp en het fort. De plannen voor het zuidelijk deel van het fort  worden nog verder uitgewerkt. Verder wordt rekening gehouden met een tunnelproject dat ProRail gepland heeft tussen het zuidelijk en noordelijk deel van Fort aan de Buursteeg in 2019. 

Planning bouw ‘Bezoekerscentrum Grebbelinie’

Naar verwachting neemt  de bouw van het bezoekerscentrum een klein jaar in beslag. We hopen rond de zomervakantie 2017 het ‘Bezoekerscentrum Grebbelinie’ te kunnen openen voor publiek. Vandaag heeft Temmink een bouwbord geplaatst. Na de zomervakantie beginnen de (voorbereidende) bouwwerkzaamheden.

Doel herontwikkeling Fort aan de Buursteeg

Fort aan de Buursteeg maakt deel uit van de Grebbelinie, een verdedigingslinie die loopt van Bunschoten tot aan de Grebbeberg in Rhenen. Met de bouw en inrichting van het  bezoekerscentrum rondt de provincie Utrecht  de herontwikkeling van Fort aan de Buursteeg af.  De provincie wil hiermee het overkoepelende verhaal van de Grebbelinie een nieuwe impuls geven en het gebied bij het fort voor een breed publiek toegankelijk maken.

De voortgang van de bouw wordt op deze website getoond op een aparte pagina.


Terug naar het nieuwsoverzicht