Er zijn geen evenementen gevonden

Grebbelinie in gemeentehuis en bibliotheek

Door José Huurdeman, Historische Kring Leusden, woensdag 11 juni 2014 07:07
Categorie: Geschiedenis

De Historische Kring Leusden exposeert de komende zomermaanden zowel in de vitrinekast in het gemeentehuis als in de bibliotheek het thema Grebbelinie. Op beide locaties zijn historische foto's en -informatie alsmede beelden van de herstelde Asschatterkeerkade tentoongesteld.

 Grebbelinie Leusden in gemeentehuis

Op beide locaties is iets extra’s: in de vitrinekast in het gemeentehuis ligt een authentieke helm van het Nederlandse leger gebruikt in 1940 en kan de bezoeker lezen over gevechtshandelingen bij de Voorposten Stoutenburg. In de bibliotheek is op de achterwand van het boerderijgedeelte informatie over de plannen te vinden van de toekomstige Museumbunker Grebbelinie aan de Langesteeg. Dit project is een samenwerking tussen de gemeente Leusden en Historische Kring Leusden en kan tot stand komen dankzij  bijdragen van  overheden, diverse fondsen en Leusdense bedrijven. De werkzaamheden starten deze zomer.

Tot 19 juni zijn de archeologische vondsten van de Schammer nog te bezichtigen in de vitrinekast in de bibliotheek. Deze expositie verhuist dan naar het Koetshuis in Stoutenburg.


Terug naar het nieuwsoverzicht