Er zijn geen evenementen gevonden
Er zijn vandaag geen historische gebeurtenissen.

Grebbelinie in't Vizier draait overuren

Door Bert Rietberg,SVGV, vrijdag 24 mei 2013 20:20
Categorie: Vrijwilligerswerk

Vier dagen is het inmiddels open, de expositie van de Stichting Grebbelinie in't Vizier bij Hoeve de Beek. En 25 mei wordt een nieuwe topdag waarop de groep zich weer van de veelzijdigste kant laat zien.

Expositieruimte Grebbelinie Woudenberg

Expositieruimte Grebbelinie in't Vizier te Woudenberg (foto: Bert Rietberg)

loopgraaf WoudenbergVrijdagmiddag 24 mei. Een schoolklas uit Lunteren wordt rondgeleid door de loopgraaf en kijkt vervolgens naar de maquette in de expositieruimte. Een leerling probeert een knopje op een landkaart: diverse lampjes gaan branden bij de sluizen in de Grebbelinie. Een ander vraagt: "Wat betekent stoplijn meneer?" Na de uitleg stroomt de ruimte leeg en gaan de kinderen naar de auto's.

De vrijwilligers praten even na en maken plannen voor de dag die komen gaat. Eén van de mannen gaat morgen een wandeling maken met een groep over de liniedijk. Een tweede gids ontvangt die dag een groep belangstellenden (STIWOT) die in deze Grebbeliniemaand mei een battlefieldtour doen. De bus was in korte tijd volgeboekt en men komt het museum en de loopgraaf bekijken en houdt tenslotte een pauze bij Hoeve de Beek, waarna men de linie op andere lokaties gaat bezoeken.

Dezelfde 25e mei is er een doorlopende bezetting van het museum voor iedereen die op zaterdag een kijkje wil nemen en speciaal voor deze dag is er tenslotte een stempelpost vanwege de eerste Grebbeliniewandeltocht waarbij zowel de 10, 20 en 40 km route door de loopgraaf voert. Honderden mensen uit het hele land zullen even kennis maken met de stichting die werkt onder het motto:' "Opdat wij niet vergeten". Wie de groep wil helpen om het initiatief in stand te houden kan vriend worden van het museum met een kleine bijdrage. De medewerker in het museum kan er meer over vertellen.

De expositieruimte is geopend op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag, Brinkkanterweg 23, Woudenberg. Reguliere openingstijden zijn: 10.30-15.00 uur. De loopgraaf is vrij toegankelijk.

Meer informatie op de website van de Stichting Grebbelinie in't Vizier 


Terug naar het nieuwsoverzicht