Er zijn geen evenementen gevonden

Gratis wandelroute door Spakenburgse Grebbelinie op 18 mei

Door Arie ter Beek, redactie Bert Rietberg, dinsdag 14 mei 2013 15:48
Categorie: Recreatie

Op 18 mei is er na Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg een volgend deel van de Grebbelinie aan de beurt om verkend te worden. In het meest noordelijk deel worden bezoekers uitgenodigd om de restanten van de linie in Bunschoten-Spakenburg te ontdekken.

Museum Spakenburg

Museum Spakenburg herbergt het meest noordelijke informatiepunt van de Grebbelinie. (foto: Arie ter Beek)

Museum Spakenburg is gevestigd aan de Oude Schans 47-63 precies op de plaats waar de Grebbeliniepad eindigt (of begint). In het museum is een informatiepunt over de Grebbelinie ingericht. Dat geeft een beeld van de idee achter de Grebbelinie, de linie in de Franse tijd en gedurende de Tweede Wereldoorlog en de overgebleven sporen van de linie.

Spuisluis SpakenburgTijdens de Grebbeliniedag op 18 mei, is er extra aandacht voor de Grebbelinie in vorm van een grote plattegrond waarop de stellingen en dergelijke zijn weergegeven. Ook is er een Grebbelinie Wandelroute Museum Spakenburg verkrijgbaar die aansluit op het Grebbeliniepad. Deze wandelroute loopt langs verschillende restanten van de Grebbelinie in Spakenburg. Ter gelegenheid van de Grebbeliniedag is deze wandelroute gratis verkrijgbaar.

Daarnaast geeft het museum ook veel informatie over de geschiedenis van de gemeente Bunschoten. Op een oppervlakte van ongeveer 1500 m2 en in acht verschillende panden zijn interessante exposities ingericht die een beeld geven van het hoe en waarom van de plaatsen Bunschoten-Spakenburg en Eemdijk. In het Museumcafé kunt u ook genieten van koffie/thee met speciale plaatselijke koek. Ook andere consumpties zijn verkrijgbaar.

Voor meer informatie: www.museumspakenburg.nl/.


Terug naar het nieuwsoverzicht