Er zijn geen evenementen gevonden

Grebbeliniewandeltochten beleven primeur op 25 mei

Door Regio VVV/RBT Vallei, redactie Bert Rietberg, vrijdag 12 april 2013 11:56
Categorie: Recreatie

Eindelijk is het zover. Een langgekoesterde wens ook in de Vallei een georganiseerde jaarlijks terugkerende wandeltocht te organiseren, waarin opgenomen historische en strategische elementen uit onder andere de Tweede Wereldoorlog, is een feit. De Grebbelinie speelt een belangrijke rol in alle routes.

Grebbeliniewandeltocht

Militairen in historisch uniform marcheren door het Grebbelinielandschap. Op 25 mei kunnen wandelaars in hun voetsporen treden. (foto: Ted Smeding)

Vaantje GrebbeliniewandeltochtOp zaterdag 25 mei 2013 gaat de eerste editie van start. De startlocaties zijn de VVV kantoren in het Kulturhus van Scherpenzeel en in het Cultuurhuis van Woudenberg en de controlelocaties zijn o.a. Camping De Heigraaf in Woudenberg en Camping De Grebbelinie in Renswoude.

De starttijden zijn vastgesteld tussen 08.00 en 13.00 uur, afhankelijk van de afstanden welke men wil lopen (10, 20 en 40 km). De deelnamekosten zijn € 4,50 per persoon.

wandelroute loopgraafAls extra toegevoegde waarde wordt het zgn. Wandelpaspoort Vallei geïntroduceerd. Als deelnemer ontvangt u na afloop dit paspoort met stempel van de Grebbelinie Wandeltocht. Deelnemers die binnen 2 jaar ook deelnemen aan de Capitulatie Wandeltocht in Wageningen, de GrebbeVallei Wandeltocht in Rhenen/Veenendaal en de Pegasus Wandeltocht in Ede/Renkum, ontvangen een extra bijzondere herinnering van de Regio VVV/RBT Vallei.

De routes vanuit Scherpenzeel leiden door de gereconstrueerde loopgraaf bij Hoeve de Beek, een heel bijzonder stukje wandelroute. Vrijwilligers van de Stichting Grebbelinie in't Vizier zijn aanwezig voor tekst en uitleg.

De organisatie is in handen van de werkgroep Grebbelinie Wandeltocht, geformeerd uit de drie VVV promotiecommissies van Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg, aangevuld met Projectbureau SVGV en de Rabobank Woudenberg-Lunteren.

Voor inlichtingen kunt u terecht bij de Regio VVV/RBT Vallei, bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur via telefoonnummer 0318-687550 of via secretariaat@vvvvallei.nl.

De Grebbeliniewandeltochten maken deel uit van het programma van de Grebbeliniemaand.


Terug naar het nieuwsoverzicht